Zdroj: CNN

Americký šerif dokázal velmi originálně vybruslit z neobvyklého problému

Chyby se stávají i v nejdůležitějších, takřka posvátných, věcech. Člověk občas prostě selže. S něčím podobným byl teď konfrontován šerif Bob Gualtieri z Floridy a přišel na řešení, které bylo nejenom originální, ale nakonec prospěšné všem. Co se stalo? Informovala o tom televize CNN.

Šerifův úřad z okresu Pinellas si objednal nový koberec do jeho kanceláře. Jaké bylo ale překvapení úředníků, když místo okřídleného amerického hesla “In God We Trust” (Věříme v Boha) bylo na koberci napsáno “In Dog We Trust” (Veříme ve psa).

Když se na chybu přišlo, firma Floor Mats, která za ní byla zodpovědná, okamžitě oznámila, že koberec vymění a případnou škodu nahradí. Jenže šerif Gualtieri měl daleko lepší nápad. Rozhodl se „podivný“ koberec vydražit.

Setkalo se to s obrovským zájmem. Přihlásilo se celkem 83 zájemců a koberec se prodal za 10 tisíc dolarů. Šerif šel ale ve své osvícenosti ještě dál (nebo má hodně dobré poradce) – když už pes, tak pes. Výtěžek z dražby byl věnován útulku pro psy, který zřizuje jeho okres.

A pak, že neexistují dobří a originální politici.