Bohuslav Svoboda

Bohuslav Svoboda Zdroj: Michael Tomeš, E15

Bude za pražskou ODS kandidovat doktor Sládek?

V ODS se patrně rozhodli, že směr „Jsme jako Okamura, jen míň Japonci“, naznačený mladým Klausem, je tím správným klíčem k srdcím voličů. A že vůbec nejlíp to zafunguje v Praze.

Pražská odéeska si ve čtvrtek na facebook pověsila video, kde jakýsi polodredatý maník, zjevně vyndaný jak šuplík, mžourá do nikam a okolo se brodí blátem další lidé. V podkresu je slyšet techno a obraz neomarxistického nebezpečí je tak dokonalý. „Ten taky půjde volit? Necháte ho rozhodnout za vás?“ Ptají se titulky na konci této velkolepé scény. Video samozřejmě cílí na Piráty. Předseda Pirátů má dredy a všichni kdo mají dredy, jsou smažky. To vám poví každej slušnej Pražák. Jen škoda, že video není z Čech, ale z nějaké cizácké země, nejspíš z Anglie, nebo Holandska. Chceme české zmaštěnce do českých videí!

Přitom pražská ODS by klidně mohla dodat vynikající obrazové materiály takříkajíc z vlastních zdrojů. Co se týče lidí, co si umí užít mejdan naplno: Vzpomeňme třeba bývalého radního Milana Richtera, odborníka na kulturu špičatých bot a růžových košilí. Ten se roku 2008 zúčastnil party Sensation White, kde se taky hraje techno, ale není tam bláto, a stojí to hodně peněz, takže nejde o neomarxismus, ale konzervativismus přímo thatcherovských rozměrů. Na akci pro lepší lidi byl mistr Richtr nafocen, jak dovádí se svou tehdejší slečnou.

Vůbec u toho nevypadal, že právě slupnul dvě extáze, lidově zvané vořechy, jež se na večírcích tohoto typu konzumují v množství rozhodně větším, než malém. Co se týče lidí, kteří za nás budou rozhodovat: za občany Prahy 2 už nějakou dobu rozhoduje nyní znovu kandidující starostka Jana Černochová. Ta do fotografických análů modrých ptáků přispěla nezapomenutelnou momentkou, na níž zabalena v asi pěti kilometrech zelené látky hlídkuje na vltavském břehu s útočnou puškou v ruce. Patrně bránila pražskou náplavku před vyloděním Islámského státu.

Pokud si v ODS myslí, že proti Pirátům jim namísto racionální kritiky (například toho, že Bartošova parta má sama dost solidní problémy s populismem) pomůžou hovadiny typu „fetky útočí“ a že podobné nesmysly budou fungovat zrovna v liberální Praze, tak se nezbývá než zeptat: Proč se na prvním místě kandidátky zdržovat s omotýlkovaným slušňákem, docentem Svobodou? Nebyl by vhodnější nějakej vostřejší pantáta? Třeba doktor Sládek by to určitě vzal.