Tisková konference Andreje Babiše (21. 1. 2022)

Tisková konference Andreje Babiše (21. 1. 2022) Zdroj: Facebook - Andrej Babiš

Andrej Babiš vyrazil s prezidentskou kampaní do Děčína.
Andrej Babiš vyrazil s prezidentskou kampaní do Děčína.
Andrej Babiš vyrazil s prezidentskou kampaní do Děčína.
Andrej Babiš vyrazil s prezidentskou kampaní do Děčína.
Andrej Babiš vyrazil s prezidentskou kampaní do Děčína.
11
Fotogalerie

Karel Steigerwald: Babiš je kandidát Vatikánu. Dostal nábojnici

Aféra pražského Jezulátka se rozplétá. Objasnila se záhada, proč expremiér Babiš, dosud kovaný ateista, vnikl do kostela bosých karmelitánů a proč mu z kapes vypadává množství korupčních maskotů v podobě miniaturního Jezulátka. Objasnění ateistické voliče z ANO a SPD vyděsilo. Babiš je kandidátem Vatikánu. Řídí ho bosí karmelitáni.

Bosí karmelitáni ho také vyslali do fronty na korunovační klenoty, pozlacené cetky z doby temna, kdy Němci upálili mnoho českých čtenářek Bible. Totéž chystá Babiš a Vatikán dnes. Když se Babiš stane prezidentem, zakáže rozvody a do školy vrátí náboženství. Kostely převezme do správy Agrofert. Bude vybírat nezávislé vstupné, kostelní daň a další státní dotace. Žáci místo známek budou dostávat obrázky světců, včetně Boha, který na nedávno objevené fotografii připomíná Babiše. Tento objev posílí řady ateistů, kteří odmítnou Babiše volit.

Text se vám může zdát nejapný. Ano, je. Divit byste se ale neměli, už ho dávno znáte. Takové senzační texty se zjevují před každými volbami. Jsou k smíchu, ale někdo jim věří a volí podle nich. Mají důležitý podíl na vítězství. Vymýšlí je vždy ti samí lidé. Několik příkladů: Zeman slíbil, že zavře tisíc tunelářů a zlodějů. Babiš odhalil, že ČSSD plánuje ukrást lithium za miliardy. Zeman odhalil, že Schwarzenberg dá pohraničí Sudeťákům a že Drahoš dá vlast Arabům. Pavel, agent vlády, vyhlásí mobilizaci a zaútočí na Rusko. Už vám o tom napsal falešný mail v tom smyslu, že vaše děti padnou u Voroněže. Po volbách ty zprávy hned mizí.  Ale mají na výsledek voleb vliv, ačkoliv jsou stejně hloupé a lživé, jako zpráva, že je Babiš kandidátem Vatikánu, která by vás měla poučit. 

Volby rozhodují politické schopnosti, práce a chování, charisma a fakta. A také nejapné lži, kteří náhle odhalí v generálu Pavlovi válečného štváče, an táhne na Moskvu. Nebo agenta Vatikánu Babiše. Nejen lid, i blbost vládne v naší vlasti. Potíž je, že tohle si myslí i blbci. Ale kde je dnes sto tisíc Zemanových tunelářů? Kde je to Lithium, ti sudeťáci, ti uprchlíci a ta Pavlova mobilizace?  A jak se pozná taková zpráva? Vynoří se vždycky včas, právě teď, včera těsně před volbami. Je jak jepice, vy odvolíte, a včerejší zpráva ráno navždy zmizí. Tak na ni, sakra, na jepici, dejte pozor.

A sotva jsem tuto glosu dopsal, otevřely se kanály nejhnusnější. Někdo chce paní Babišovou zastřelit, pokud Babiš vyhraje volby. Poslal jí nábojnici. Možná přijde i varovný výstřel do okna. Hnusné to je ukrutně, snad policie věc rychle vyšetří a najde odporného pachatele, jemuž se tuze budeme divit. Ale pro jistotu, Babiše raději nevolte, nebo mu ti ničemové zastřelí manželku.