Les cols Pavellons - Magická noc ve skle

Les cols Pavellons - Magická noc ve skle Zdroj: archiv

Les cols Pavellons - Magická noc ve skle
Les cols Pavellons - Magická noc ve skle
Les cols Pavellons - Magická noc ve skle
3
Fotogalerie

Netradiční hotel Les cols Pavellons: Užijte si magickou noc ve skle

Ve španělském Katalánsku najdete v Evropě velmi neobvyklý hotel. V Les cols Pavellons slibují přímo magický zážitek, jako z jiného světa.

Představte si, že v noci ulehnete v pokoji, který je úplně celý ze skla. Podíváte se dolů a vidíte holou osvětlenou zem a při pohledu vzhůru na vás padá hvězdné nebe. V podvečer se naložíte do tak akorát vyhřáté vany, samozřejmě ze skla, a pozorujete okolní přírodu, její odrazy ve skleněných stěnách, posloucháte její zvuky. Je to oáza klidu, soustředění a krásy. Vaši pozornost k sobě nepoutá žádná televizní obrazovka, počítač ani mobil.

Konvenční hotelové ubytování v Les cols Pavellons v horském městečku Olot u národního parku Garrotxa dvě hodiny severně od Barcelony určitě nehledejte. I když na první pohled mate: křišťálově čistý mikrokosmos, architektonicky jedinečný prostor s ultramoderním designem ukrývá za svými zdmi klasický historický venkovský španělský dům.

V hotelu je jen pět pokojů, vlastně skleněných kostek s minimem nábytku, který se tváří neviditelně. Nenápadný ovládací panel umožňuje ovládat klimatizaci, žaluzie a světelné body. Design odkazuje k zenovému buddhismu. A přestože je hotel malý, o žaludky a chuťové buňky hostů je exkluzivně postaráno hned ve vedlejších dveřích v restauraci, kde servírují sezonní katalánské pokrmy a pyšní se za to dvěma michelinskými hvězdami.


Kolik za luxus?

Cena za noc pro dva se snídaní vyjde v přepočtu zhruba na 8500 Kč.