Celosvětově se Mimoni blíží k tržbám jedné miliardy dolarů

Celosvětově se Mimoni blíží k tržbám jedné miliardy dolarů Zdroj: CinemArt

Nové české filmy Mallory a Domácí péče u diváků v kinech propadly. Vítězí Mimoni

Helena Třeštíková, autorka mimořádných dokumentů jako jsou Marcela, René či Katka, se svým novým filmem Mallory, který popisuje život drogově závislé ženy, v českých kinech neuspěla. Na film přišlo jen kolem 5 tisíc diváků a šance na další diváky už jsou pouze při promítání ve školách. Špatně dopadl i kritiky oceňovaný film Domácí péče – necelých 50 tisíc diváků od premiéry je hodně málo.


V případě Mallory, se opět ukázalo, že dokumentární filmy v multikinech málokdy táhnou. Tentokráte se to nepodařilo, i když Třeštíková za své poslední dílo získala jednu z cen na filmovém festivalu v Karlových Varech.

Ani 4900 lidí na dokumentu Amy, který barvitě líčí bouřlivý život předčasně zesnulé anglické zpěvačky Amy Winehouse, nevěští po prvním týdnu promítání nic dobrého.

Daleko za očekáváním skončí i marketingově propagovaný a kritiky chválený film Domácí péče (režie Slávek Horák, hrají Alena Mihulová, Bolek Bolívka či Tatiana Vilhelmová). Propracuje se někam nad 50 tisíc diváků a to se dá označit za neúspěch.

Jen o něco lépe letos dopadla očekávaná pohádka Sedmero krkavců (režie Alice Nellis, hrají v něm například Erika Güntherová, Zuzana Bydžovská či Martha Issová). Ten kina pomalu opouští a 62 tisíc návštěvníků není nic moc.

Bodovala naopak česká komedie Život je život (režie Milan Cieslar). Zatím je na 232 tisících divácích a to je pro ni skvělý výsledek.

Ovšem letošním suverénním vládcem českých kin nebyl erotický film Padesát odstínů šedi (530 tisíc lidí), jak se očekávalo, ale vše převálcovali američtí animovaní Mimoni. Ještě nějaké diváky naberou, ale ke konci minulého týdne měli u nás 655 000 návštěvníků. Což je jeden z vůbec nejlepších výsledků v českých kinech za poslední tři roky. Celosvětově se Mimoni blíží k tržbám jedné miliardy dolarů.