Muslimka

Muslimka Zdroj: profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: V Iráku začal sexuální džihád

Islámští extremisté, kteří nařizují ženám zahalovat obličej, nutí dívky v obsazených oblastech k prostituci. Či přesněji řečeno - k tomu, aby byly sexuálně k dispozici bojovníkům ISIL.

V iráckém Mosulu, kontrolovaném džihádistickými bojovníky organizace Islámský stát v Syrii a Levantě, se objevily pro nemuslima opravdu šokující letáky. Jsou pochopitelně v arabštině, přes angličtinu přeloženo se v nich píše:

„Nařizujeme lidem této země, aby přivedli své neprovdané dcery, aby ty mohly splnit svou povinnost sexuálního džihádu pro své bojující bratry v tomto městě. Kdokoli, kdo neuposlechne, pocítí na sobě plnou váhu šaríe.“ Pokud někdo neví, co to znamená, když na vás dopadne plná váha šaríe: Znamená to, že vás (například) ukřižují, anebo, pokud to jsou humanisté, ukamenují. Zprávu o sexuálním džihádu zveřejnil to respektovaný egyptský deník Al-Masryalyoum, ale také řada dalších věrohodných arabských medií. Jedna z dívek v souladu s výzvou znásilněných džihádisty poskytla rozhovor také televizi dosud ovládané iráckou vládou - Al-Iraqiya.

Sexuální džihád, “jihad al-nikah”, skutečně existuje. Stručně řečeno - neprovdané muslimky, které jinak nesmí ani vyjít na ulici s nezakrytým obličejem, natož aby měli před svatbou sex - mají podle šaríe povinnost na požádání dát každému bojovníkovi svaté války. Pokud se to stane, nejde o nevěru nebo prostituci, ale o akt džihádu, takže dle mínění džihádistů tyto dámy vlastně genitálem bojují za Alláha. Vzhledem k tradičnímu respektu, které ženy v muslimské kultuře mají, není pro provozování sexuálního džihádu nutný souhlas zúčastněné bojovnice. A tak jako pokaždé, když přijde další zpráva o nějakém zvěrstvu, které muslimové buď nám, nebo ještě častěji jiným muslimům provádějí, se ptám: Kolik zcela anticivilizačních, bestiálních a zásadně nepřijatelných bestialit se budou muset muslimští extremisté ještě dopustit, aby je evropští sluníčkáři přestali adorovat a milovat?

LetákLeták|clarionproject.org