7. Rodinná fotka Roberta Wadlowa z roku 1935. Wadlow byl jediný člen rodiny s abnormální výškou.

7. Rodinná fotka Roberta Wadlowa z roku 1935. Wadlow byl jediný člen rodiny s abnormální výškou. Zdroj: Businessinsider.com

1. Robert Pershing Wadlow se narodil 22. února , 1918. Jeho porodní váha byla celkem normální - 3.8 kg.  Ihned po narození však začal Wadlow velice rychle růst. Na této fotce je Robertovi 6 měsíců a váží 13.6kg, což je skoro dvojnásobek průměrné váhy v tomto věku.
2. Když bylo Robertovi 5 let, nosil oblečení pro 17-ti leté. Když mu bylo 8 let, měřil 187 cm a vážil 90 kg.  Zde najdete tabulku výšky a hmotnosti pro běžné chlapce ve srovnání s tím, jak rostl Robert.
3. V deseti letech vážil Robert 95 kg a nosil boty číslo 52 (podle dnešního číslování).
4. V dospělosti nosil boty velikosti 70. Musel je mít dělané na míru, což stálo 100 dolarů - tehdy velké peníze.
5. Ve 12 letech se Robert od doktora dozvěděl, že má nadměrně aktivní hypofýzu, která může za jeho enormní vzrůst. Na této fotografii vidíme Primo Cerneru, tehdejšího mistra světa v boxu v těžké váze, jak se snaží z legrace Roberta zasáhnout, ale stěží na něj dosáhne.
10
Fotogalerie

Život nejvyššího člověka na světě je naprosto fascinující

Nejvyšší muž na světě už jako batole měřil 90 cm. V devíti letech unesl svého otce a v dospělosti měřil neuvěřitelných 272 cm.

Ve fotografiích dnes budeme vyprávět příběh Roberta Wadlowa, jehož ruce měřily 30 cm a rozpětí jeho paží měřilo 287 cm. Pro příběh vyprávěný v popiscích fotografií, klikněte na fotogalerii.