Ať jde Landa do...

Ať jde Landa do...

Ať jde Landa do...

V souvislosti s mým včerejším vyjádřením pro iDNES.cz jsem si zase ověřil, že v našem světě se nejsilnější silou pomalu, ale jistě stává politická korektnost. A to i za cenu zkreslení reality.


Zazvonil služební mobil, já to zvedl, redaktor iDNES.cz se slušně představil a zeptal se, jak bych hlasoval v anketě, zda se má Daniel Landa vystěhovat z České republiky. Vůbec jsem nechápal – tak dodal, že nějaké podobné hlasování chce snad iniciovat Landa sám. A cože si o tom myslím a jak bych hlasoval. Odpověděl jsem rád a výstižně. Ale když jsem se večer vrátil ke kompjútru, nalezl jsem na webu:
Zřejmě nejradikálnější vyjádření zvolil reportér Reflexu Jiří X. Doležal. "Nijak mě to nezajímá, není to státotvůrce, ale populární zpěvák pro učňovskou mládež. Nehlasoval bych. Landa si může jít, kam chce," řekl Doležal.
A to je ten problém – já totiž řekl ještě tři slova, která ovšem činila můj výrok zásadnějším, a řekl bych, státotvornějším. Ta slova zněla: Třeba do prdele!
A na té pravdě, že o stěhování Daniela Landy nehodlám hlasovat, neb jmenovaný může demokraticky jít třeba do prdele, rád i zemřu.