Kabát "Johnnyho" Patricka Swayzeho se vydražil za necelé 2 miliony korun

Kabát "Johnnyho" Patricka Swayzeho se vydražil za necelé 2 miliony korun Zdroj: archiv

Legendární bundu Patricka Swayzeho z Hříšeného tance si koupil sběratel za astronomickou částku

Kožená bunda Patricka Swayzeho, kterou měl na sobě v kultovním filmu Hříšný tanec, byla včera vydražena a prodána neznámému nadšenci, který prozradil pouze své křestní jméno – Glenn. Bunda a mnoho dalších Patrickových věcí dražila včera vdova Lisa Niemihová.

Kožená bunda se stala neodmyslitelnou součástí Patrickova vzezření. Měl ji na sobě ve romantickém filmu z roku 1987, který jej proslavil a který mu v jeho kariéře už takzvaně nikdo neodpáral. Johny Castle, chudý, ale talentovaný a férový tanečník, který učil tančit bohatou mladou Frances, aby nahradila dočasně jeho taneční partnerku, se stal prototypem sexy tanečníka konce 80. let.

 

Koženou bundu si neznámý Glenn koupil za astronomickou částku. Zaplatil za ni totiž 65,500,- dolarů, což je v přepočtu zhruba 1,750,000,- korun. Bunda se dostane mezi další jeho artefakty do sbírky, kde už, jak psala britská BBC, je celá řada podobných cenností.

Patrick Swayze zemřel před osmi lety, v roce 2009, na rakovinu slinivky. Bylo mu 57 let. BBC uvedla, že proti dražbě, kterou podpořila jeho manželka Noemi, se striktně postavila Patrickova neteř, která si nepřála, aby se věci jejího strýce dostaly do cizích rukou. Obě ženy se kvůli dražbě nepohodly. Hlavní slovo však měla vdova Noemi, která většinu věcí z Patrikovy pozůstalosti zdědila.