Opilý pilot může být obviněn z obecného ohrožení.

Opilý pilot může být obviněn z obecného ohrožení. Zdroj: flysunwing.com

Neuvěřitelné: Pilot v Kanadě se opil tak, že byl zatčen přímo v kabině letadla

I ve velmi civilizované, bezpečné a spořádané zemi, jakou je bezesporu Kanada, se někdy odehrají věci, nad kterými zůstává rozum stát. V sobotu ráno místního času byl na letišti v Calgary zadržen pilot přímo v kokpitu letadla, protože byl silně opilý a zkolaboval. Představa, že by se strojem i odletěl, je hrůzostrašná.

Incident se odehrál v sobotu ráno místního času na letišti v kanadském Calgary. Stroj patřil nízkonákladové letecké společnosti Sunwing. Pilot letadla byl po upozornění zaměstnanců aerolinek zadržen před odletem přímo v kabině stroje. Podle některých svědectví v kokpitu dokonce předtím zkolaboval. Informoval o tom například web kanadských novin The Globe and Mail.

Jak oznámila policie, tak sedmatřicetiletý muž měl dvě hodiny po zatčení v těle trojnásobnou dávku alkoholu, než je zákonný limit.

Letadlo zajišťovalo linku mezi Calgary a mexickým letoviskem Cancún a na palubě bylo 99 cestujících a 6 členů posádky. Stroj pak bezpečně odletěl a přistál s jiným pilotem.

Opilý pilot může být obviněn z obecného ohrožení. Muselo se dokonce čekat, až vystřízliví, než se dostavil před soudce.

Podle policie měl tento případ „veškerý potenciál možné katastrofy“ a pilota zřejmě čeká vězení. Zástupci policie naopak pochválili zbytek posádky, která se podle nich zachovala velmi profesionálně.