Vláda začátkem července rozhodla, že Česko do roku 2017 přijme 1500 uprchlíků, z toho prvních 400 ještě letos

Vláda začátkem července rozhodla, že Česko do roku 2017 přijme 1500 uprchlíků, z toho prvních 400 ještě letos Zdroj: ČTK

Nové údaje o imigrantech: sedm grafů zachycuje žádosti o azyl v evropských státech

Pokud se imigrant jednou dostane do země Evropské unie, má velkou šanci, že v ní zůstane, i když je jeho žádost o azyl odmítnuta. Vyplývá to ze statistiky Eurostatu, na niž na svém facebookovém profilu upozornil europoslanec Luděk Niedermeyer (TOP 09).

Jsou to „tvrdá data“, z nichž vyplývají tvrdé závěry. Totiž že Evropa je vůči imigrantům bezzubá, neschopná a nejednotná, a to dlouhodobě. A že není divu, že evropské zákony a pravidla jsou imigrantům pro smích – převaděčské mafie už jim dávno vysvětlily, že je více méně nikdo nevymáhá.

Podle Eurostatu (originální statistiky jsou zde) počet „nelegálů“, tedy těch, kterým byl v Evropské unii odmítnut azyl, byl vloni asi 625 tisíc, z toho v ČR 4430. Příkaz k opuštění EU ale dostalo jen 470 tisíc těchto neúspěšných azylantů – v ČR se to týkalo 2460 osob. A pouhých 192 tisíc jich EU opustilo, což je tedy asi 40 % z těch, kteří byli k odchodu vyzváni. V českém případě jich bylo 320, což je pouhých 13 %. Schopnost vymoci si na imigrantech dodržování evropských pravidel vypadá o to děsivěji, když si uvědomíme, že evropské země jsou schopny třeba přes celý kontinent vymáhat pokutu za špatné parkování.

Počty imigrantůPočty imigrantů|Luděk Niedermayer

Ještě smutnější čísla vyjdou, když porovnáme celkový počet „nelegálů“ s těmi, jež se podařilo z EU dostat. V celoevropském průměru je to 30 %, v ČR ovšem pouhých sedm procent, což je úplně nejhorší číslo ze všech 28 zemí EU! Překvapivé je, že úspěšnost asi 90 % mají například Polsko, Litva nebo Lotyšsko, tedy země, které mají s migrací historicky asi stejné zkušenosti jako my. Není někde něco špatně?

Imigranti, kteří do Evropy přicházejí teď, tato fakta už velmi dobře znají. Třeba to, že (ne)schopnost Německa zbavit se nelegálních imigrantů je na úrovni 17 %. Může se jim pak někdo divit, že se tam snaží dostat jakýmkoliv způsobem, třeba i násilím?