Kniha

Kniha Zdroj: Profimedia.cz

Kolik máte doma nepřečtených knih?
Kolik máte doma nepřečtených knih?
Kolik máte doma nepřečtených knih?
Kolik máte doma nepřečtených knih?
Kolik máte doma nepřečtených knih?
5
Fotogalerie

Dnes je Den nepřečtených knih. Napravte svůj rest, začtěte se a nezapomeňte vyfotit obálku

Vsadíme se, že se vám na poličce válí minimálně jedna kniha, na kterou jste doposud neměli čas nebo chuť. Dnes je ten pravý den na to, abyste s touhle dlouho odkládanou záležitostí jednou provždy skoncovali. V pátek je totiž Den nepřečtených knih a společně s vámi si napraví jeden malý rest stovky, možná že i tisíce čtenářů.


S Dnem nepřečtených knih přišlo poprvé loni internetové knihkupectví Martinus, z jehož průzkumu (zúčastnilo se ho víc než tisíc zákazníků) vyplývá, že oslovení čtenáři nemají přečtenou zhruba čtvrtinu knih, které vlastní. A svátek čtení "nepřečteného" oslaví i letos.

 

Protože jsme na webu Reflex.cz v uplynulých měsících uspořádali hned dvě akce pro milovníky literatury (Hoří vám dům, které knihy zachráníte? a Jakou knihu byste si položili na stolek v obýváku?), můžete se do Dne nepřečtených knih zapojit i prostřednictvím Reflexu.

 

 

Co pro to musíte udělat? Je to jednoduché; sáhněte po jedné z nepřečtených knih, které se vám válí doma, a začtěte se do ní. Ještě předtím, než se ponoříte do příběhu nebo necháte unést básní, ale vytáhněte smartphone, vyfoťte obálku (případně se nechte vyfotografovat s knihou v ruce) a nahrajte výsledný snímek na Instagram nebo na Twitter s hashtagem #dnk2012.

 

Ukážete tak ostatním, že nemáte knihy jen pro okrasu, vaše fotografie se objeví na tomto webu a určitě tím potěšíte i člověka, od něhož jste ji v minulosti dostali. Pokud jste si ji tedy z "rozmaru" nekoupili sami.