Vítejte v nákupní galerii Kolbenka!

Vítejte v nákupní galerii Kolbenka! Zdroj: Jan Šibík (foceno iPhonem 4S)

Vítejte v nákupní galerii Kolbenka!
Vítejte v nákupní galerii Kolbenka!
Vítejte v nákupní galerii Kolbenka!
Vítejte v nákupní galerii Kolbenka!
Vítejte v nákupní galerii Kolbenka!
18
Fotogalerie

Vítejte v nákupní galerii Kolbenka! Výhradně pro sociálně slabší zákazníky

Padesát tisíc metrů čtverečních se každou sobotu a neděli v sedm ráno zarovná věcmi. Pro někoho zbytnými, pro jiného nutnými. Na největší bleší trhy v Česku a prý snad v celé Evropě — do pražské Kolbenky – se týden co týden sjíždějí ti, kteří si pak odsud odvezou počínaje ošlapanými škrpály a konče „skoro značkovým“ oblečením plné kufry předmětů. A tak sem přijel i fotograf Jan Šibík. S bílým iPhonem.

 

Když minete minigalerii sugestivních portrétů místních zlodějů tak, jak webové stránky blesitrhy.cz uvádějí: „Zahradník tu sežene od sazeničky až po kvalitní zahradní nářadí všechno. Řemeslníci mohou nalézt prodejce, kteří mají na svých stáncích různé nářadí a pomůcky, ať už obyčejné kladívko, nebo elektrický hoblík. Nezůstanou však zkrátka ani obyčejní návštěvníci, kteří přišli jen pobýt mezi lidmi a případně si i něco koupit. Velká škála různých předmětů, oblečení, knihy, obrazy, nábytek, ale ani zajímavé dekorační předměty nenechají nikoho chladným.


Zboží, jež nenajdete v žádném supermarketu: vietnamský vrabec – sameček – 40 korun, liška důchodového věku, dávno vycpaná – 320 korun, hanbatá žena s křovím držící se kmene nad řekou, olej od neznámého autora – 800 korun, podprsenka divokých barev velikosti cirkusového stanu – 60 korun, k ní do kompletu kalhotky – 40 korun. Ponožky nové, nenošené, zřejmě kradené – pár 10 korun. Nejen že výhodně, ale v malebném prostředí legendárního areálu zpustlé Kolbenovy fabriky pořídíte cokoli, a navrch zážitky. Vstupné 20 korun!