Můžete zažít pohádku i bez prince, říká nevěsta, která si vzala sebe samu

Můžete zažít pohádku i bez prince, říká nevěsta, která si vzala sebe samu Zdroj: Michela Martini

Můžete zažít pohádku i bez prince, říká nevěsta, která si vzala sebe samu
Italka měla i družičky
3
Fotogalerie

Pohádku můžete zažít i bez prince. Italka se vdala sama za sebe

Čtyřicetiletá fitness trenérka z Itálie se rozhodla, že už není čas čekat na „svého prince“. Její úvaha došla tak daleko, že se rozhodla vystrojit svatbu sama sobě. Ceremoniál, který neměl pochopitelně žádnou oficiální sňatečnou část, vzbudil mediální pozornost nejen v Itálii. O svatbě se sebou samou informovala i BBC.

„Upřímně věřím tomu, že člověk se nejprve musí naučit mít rád sám sebe,“ uvedla v rozhovoru pro BBC Luisa Mesiová. „Pohádku můžete zažít i bez prince,“ uvedla nevěsta bez ženicha. Na svatbě měla Luisa na sedmdesát hostů, oblečená byla do tradičních bílých svatebních šatů, nechyběl ani třípatrový svatební dort. Kromě toho, že obřad nemá žádné právní či statusové následky, to byla svatba se vším všudy. Jen bez ženicha.

Jak podotýká BBC, Mesiová rozhodně není jediná žena, jež se k takovému kroku uchýlila. Svazek se sebou samotným má údajně upozornit na to, jak společnost vnímá (především) ženy ve věku zhruba mezi 35 a 45 lety, které nemají partnera ani manžela. Ženy bez partnera v tomto věku jsou často terčem zbytečné ostrakizace a jejich okolí obvykle neví, jak s nimi v jejich situaci jednat. Svatba v jednom tak může být jakýmsi aktem nejen sebeakceptace, ale také přijetí širšího okolí.