Dopis Joraha pro Daenerys

Dopis Joraha pro Daenerys Zdroj: MKGOT

Zvací dopis od Matky draků pro Jona Sněha
Dopis pro Jona Sněha
Popis léčby na šedý lupus
4
Fotogalerie

Detaily, které vám ve Hře o trůny unikly. Přečtěte si dopisy, které psal zoufalý Jorah či Daenerys Jonu Sněhovi

Po rozehřívacím úvodu sedmé série populárního seriálu z produkce HBO Hra o trůny se v druhém díle s názvem Za bouře zrozená všichni chystají na nadcházející válku o nadvládu nad Sedmi královstvími. Daenerys, Cersei i Jon Sníh svolávají své spojence, aby spolu probrali bojovou strategii. Během druhého dílu se často pozornost obracela k dopisům, které si hlavní postavy posílaly. Jejich obsah byl klíčový, a proto si je nyní můžete detailně prohlédnout.

Schyluje se k setkání Daenerys s Jonem, kterému ve jménu Matky draků píše její pobočník Tyrion. Sam zas Jonovi píše o nalezišti dračího skla, jediné zbrani proti Nočním chodcům. Znění obou zpráv zveřejnil spolu s Jorahovým dopisem či návodem k léčbě jeho šedého lupu, který Sam objeví v jedné z knih, web www.makinggameofthrones.com. V televizi z nich totiž byly vidět jen zlomky.

Zatímco zoufalý Jorah píše Daenerys, že „jeho jediným přáním bylo vidět svět, který ona vybuduje, a stát po jejím boku“ a že „ji miluje od chvíle, co ji poprvé spatřil“, Jona přesvědčí o pravosti zprávy Tyrionův závěrečný bonmot, totiž že „všichni trpaslíci jsou v očích svých otců bastardy“. To samé mu kdysi řekl při jejich setkání na Zdi. K Samově vzkazu je připojena i mapa jediného naleziště dračího skla v celém Západozemí, obrázky doplňují rovněž instrukce k riskantní (a proto zakázané) léčbě šedého lupu.

Zatímco všech šest předchozích sérií mělo deset dílů, ta současná jich má jen sedm. Ten další s názvem Královnina spravedlnost má premiéru už tuto neděli, u nás ji HBO uvede o den později. Jestli se ale 27. srpna jejich počet definitivně zastaví na čísle 7, je ve hvězdách. Miliony fanoušků seriálu po celém světě by jistě byly proti.