Joe DiMaggio s Marilyn Monroe

Joe DiMaggio s Marilyn Monroe Zdroj: ČTK

Milostný dopis pro Marilyn Monroe vydražili za téměř dva miliony

Milostný dopis, který napsal legendární americký baseballista Joe DiMaggio své manželce Marilyn Monroe, se na aukci ve Spojených státech prodal za 78.125 dolarů (1,8 milionu Kč). Informovala o tom dnes agentura AP. Dražba předmětů z archivu slavné herečky se konala v kalifornském Beverly Hills.

Jak uvedla aukční síň Julien's Auctions, DiMaggio dopis napsal poté, co se dozvěděl, že herečka požádala o rozvod. "Miluji tě a chci být s tebou. Nic si nepřeji víc, než obnovit tvou důvěru ve mne," píše se v něm. Dopis si v sobotu zakoupil kupec, který si přál zůstat v utajení.

Celkově se dražilo asi 300 předmětů z archivu slavné americké hvězdy. Byl mezi nimi i dopis, který naopak vlastnoručně napsala Marilyn Monroe svému třetímu a poslednímu manželovi, americkému dramatikovi Arthuru Millerovi. Tento dopis se prodal za 43.750 dolarů (980.000 Kč).

Joe DiMaggio byl dvakrát ženatý. První manželství s revuální zpěvačkou a herečkou Dorothy Arnoldovou skončilo po pěti letech (vzešel z něj jediný jeho syn Joe), pak přišel osudový vztah s Marilyn Monroe. Jejich svatba se konala v roce 1954, ale po bouřlivém soužití následoval brzký rozvod.

Manželství trvalo pouhých 274 dní a Marilynin advokát tehdy jako důvod rozpadu manželství uvedl "konflikt kariér". Marilyn ale prý DiMaggiovi natolik zlomila srdce, že nechával podle legendy 20 let posílat jednou týdně na její hrob dvě růže. Monroe zemřela v roce 1962 ve věku 36 let na předávkování léky.