Pavel Fischer

Pavel Fischer Zdroj: ČTK

Jmenoval by prezidentský kandidát Fischer soudcem Žida?

Kampaň vyvrcholí teprve za několik týdnů, přesto už tady máme první opravdový skandál. Jeden z kandidátů na prezidenta, navíc jeden z těch, kteří chtějí stavět na slušnosti, suchou hubou zdiskreditoval homosexuály. Oslava homosexuality, jak ji známe, je trochu trapná - diskriminace homosexuálů, kterou navrhuje pan Fischer, je však o stupeň horší.

Prezidentský kandidát Pavel Fischer v debatě v Blansku v tamním Katolickém domě třetího prosince hovořil s občany. Mimo jiné v diskusi uvedl: „Já můžu za soudce v dobré míře jmenovat pedofily nebo homosexuály, kteří žijí v partnerství, aby to bylo vyrovnané. Tak takového člověka já bych tam nikdy nejmenoval. Protože ústavní soud je poslední instancí, která o těhle věcech rozhoduje.“

Když se po zveřejnění serverem aktualne.cz začali ozývat první naštvaní čtenáři, pan kandidát Fischer tomu dal na svém Facebooku korunu: „Jedná se o výrok vytržený z kontextu otázky ohledně adopcí dětí. Chtěl jsem poukázat na to, že ústavní soudce by neměl reprezentovat vlivovou skupinu, která současně usiluje o úpravu právních poměrů, a to kvůli možnému střetu zájmů.“ 

Čímž se pan Fischer alespoň u voličů, kteří mají zachovalou alespoň polovinu mozku, totálně odepsal. Já chápu, že v Katolickém domě se nemá mluvit otevřeně o homosexualitě - jakýkoliv takový hovor totiž může potenciálně urazit celou řadu duchovních katolické církve. Přehánět by se neměly ani homofobní výroky. Fischerův výrok totiž homofobní nesporně je. Pan kandidát totiž zjevně chápe homosexuály jako zcela homogenní skupinu, která jako celek usiluje o adopce dětí homosexuály a o homosexuální sňatky. A právě proto podle Fischera jsou homosexuálové takovým semknutým gangem, na který lze bez váhání vznést kategorizující soudy o tom, že všichni usilují o nějakou změnu současné legislativy - alespoň legislativy týkající se homosexuality. 

Je to taková kravina, že jí asi skončilo Fischerovo snažení o prezidentský post. Kandidát, který ze sebe udělá úplného idiota, většinou přichází o hlasy. A že jeho prohlášení o homosexuálech je kravina, je zcela zjevné. Kdybychom totiž vzali Fischerovu argumentaci vážně, nesměli by být ústavními soudci například rozvedení muži (protože všichni usilují o maximální styk s dítětem), rozvedené ženy (protože všechny usilují o tom, aby jim soudy určovaly vyšší výživné), pak samozřejmě nepatří na post ústavního soudce nikdo ženatý, protože by prosazoval výhody sezdaných párů, a stejně tak svobodný soudce by naopak protežoval strany, které jsou rovněž nesezdané, a dusil by ženáče. 

Že je to kravina? Samozřejmě že ano. Ovšem kravina o homosexuálech, kterou ze sebe vypustil pan Fischer, je úplně stejná. A tak doufám, že mu jeho diskriminační postoje voliči nezapomenou. A na závěr otázečku: Jmenoval by pan Fischer soudcem Žida? Co kdyby ve funkci prosazoval židovské spiknutí?