Poslední eurovolby. Lídr kandidátky Miloslav Ransdorf, komunistický boss Vojtěch Filip a Vladimír Remek oslavují obhájení křesel v Evropském parlamentu. Kvůli jmenování velvyslancem v Rusku by se Remek musel tohoto postu vzdát.

Poslední eurovolby. Lídr kandidátky Miloslav Ransdorf, komunistický boss Vojtěch Filip a Vladimír Remek oslavují obhájení křesel v Evropském parlamentu. Kvůli jmenování velvyslancem v Rusku by se Remek musel tohoto postu vzdát. Zdroj: čtk / Stanislav Peška

Už i komunisté přispěli k předvolebnímu popěvkovému šílenství. Tohle musíte slyšet!

Nesmrtelný komunistický bard Statis Prusalis složil píseň nazvanou Komunisté to je jisté. V hitparádě volebních zpěvů patří k tomu nejlepšímu.

Statis Prusalis, komunista řeckého původu, který se kdysi za občanské války v Řecku dostal do socialistického Československa jako dítě, vytvořil řadu nezapomenutelných skladeb.

Ta poslední je ovšem přímo politologická a jde k jádru věci. Jsme rádi, že můžeme pro dobré jméno komunistického umělce (a mimo jiné majitele zámku) něco udělat a jeho tvorbu šířit mezi pracujícím lidem.