Pan "Ženský ideál"

Pan "Ženský ideál" Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Pan "Ženský ideál"


HRDINA NAŠÍ DOBY – BOHUŽEL

Tenhle exemplář měl jednou tu smůlu, že si přečetl kdesi na záchodě náhodně položený časopis pro ženy a uvěřil tomu, co je tam napsáno. Nebo prostě měl tu smůlu (jako většina mužů ve věku kolem třiceti let), že ho ženská výchova, kterou byl obklopen, skutečně něčemu naučila. Pan „Ženský ideál“ se nicméně rozhodl, že smyslem jeho života je být dobrý muž tak, jak si dobrého muže představují ženské časopisy.

 

Jinými slovy: je to ten, kdo genderový souboj vzdal jako první, protože mu za kapitulaci nabídli snížení trestu. Je jen důkazem, že válka pohlaví neexistuje, protože ve skutečné válce pohlaví by byl na místě zastřelen pro dezerci k nepříteli.

 

Pan "Ženský ideál"Pan "Ženský ideál"|Nguyen Phuong Thao

 

Pan „Ženský ideál“ se snaží dokázat, že moderní muž zvládá všechno – děti, vlastní kariéru, pomoc v domácnosti, být skvělý a věrný milenec, dokonalý otec, jenž má zároveň pochopení pro kariéru své partnerky a je ochoten v jejím zájmu udělat sem tam nějaký ten kompromis. Při hádkách nekřičí, ale vysvětluje. Byl několikrát u psychologa, protože mu řekli, že by se to mělo. Od té doby používá spoustu slov, která tam slyšel. Vzhledem k tomu, že představám ženských časopisů často uzpůsobil i svoje koníčky (tradiční představy žen o tom, co by muži měli dělat ve svém volném čase, jsou obvykle velmi zábavné), bývá nesmírně nudný společník.

 

Nejvíc vás bude iritovat jeho výraz – kombinace pýchy na to, jak dobře všechno zvládá (nebo si to myslí), a uštvanosti, která ho za nějakou dobu dožene.

 

Dalším mužským typem je pan Bio »