Hail tramvaj!

Hail tramvaj!

Hail tramvaj!

V pondělí před polednem jsem dostal do redakce alarmující snímek od čtenáře. Tramvaj Dopravního podniku hlavního města Prahy dělá reklamu neonacistům! Tramvaj číslo dvě, evidenční číslo tramvaje 752, Prašný most 11.1.2010.



Řidič s vyholenou hlavou a na palubní desce tramvaje velký transparent - šála s nápisem Dělnická strana. To je politická reprezentace lidí, kteří se pokusili upálit romskou holčičku. Čeští neonacisté.


Okamžitě volám do Dopravního podniku a ptám se, co je to za bordel. Jak je podobná nehoráznost možná. Tiskový mluvčí pan Pečený říká, že mi není schopen odpovědět, zda toho řidiče, jehož dílem propagace Dělnické strany je, za to vyhodí z práce, a vyžádá si hodinu na získání informací.
Tramvajáci nedávno vyhrožovali stávkou, chtěli přestat jezdit. V souvislosti s touhle fotkou člověka napadá: To chtěli držet Prahu v šachu náckové?
Po hodině mluvčí DP říká: „Dopravní podnik jako instituce se od věci distancuje. Považujeme to za soukromou iniciativu řidiče. Řešíme to v rámci pracovněprávního pořádku a momentálně prověřujeme, zda je to tak závažné porušení kázně, že bychom za ně mohli dát výpověď.“
Propagace politických postojů v zaměstnání zakazuje jednoznačně zákon - a nemusí to být ani postoje extremistické. Takže doufám, že nácek tramvaják po zásluze poletí z práce.














Další sloupky a články Jiřího X. Doležala najdete v jeho rubrice
Z ÚHLU POHLEDU PLACATÉ ŽELVY (Reflex.cz)