Opičky se opičily

Opičky se opičily

Opičky se opičily

Když v České republice cokoliv podnikáte nebo vytváříte, máte jistotu, že se vás v případě úspěchu bude někdo pokoušet okrást, ošidit či vzít na hůl. Jak se ukazuje, tato ryze česká zákonitost se projeví, i když pořádáte závody v pěstování konopí.


Reflex již čtvrtým rokem pořádá soutěž Reflex Cannabis Cup o nejkrásnější vypěstovanou rostlinu konopí a nejkrásnější fotku konopí. Předsedkyní poroty je veverka Huli, server, který soutěž obsluhuje, se jmenuje www.cannabiscup.cz a soutěž má čtyři kategorie - outdoor, indoor, ikebanu a krásno. Letošní ročník se už zbavil dětských nemocí a soutěž nabírá otáčky. Snad právě proto se nám ji v polovině ledna pokusil provozovatel serveru www.grower.cz okopírovat.
Když se podíváte na subdoménu cannabiscup.grower.cz, najdete tam sotva uvěřitelný text. „Grower Photo Canna Cup 2007! Nedáváte si přihlášku do golfového klubu veverky nuly, ale do nefalšovaného Grower Cupu!“ Ano, pochopili jste správně - pan Karel Minx, provozovatel serveru grower.cz, naši soutěž bez milosti okopíroval! Narážka na veverku Huli, stejná subdoména jako naše doména, a soutěžní katagorie „indoor, outdoor a umění“. Prostě - kdyby se po nás chtěl opičit šimpanz, nezvládne to lépe!
Když jsem viděl web growerského cannacupu poprvé, dost mě to šokovalo. Ale když jsem si ho prohlédl podruhé, zase se mi dobrá nálada vrátila. Kluci z groweru totiž nic jiného než opičit se asi neumějí - dokonce i písmo na logu jejich soutěže je od Coca-Coly...