Demonstrace odborářů

Demonstrace odborářů Zdroj: Profimedia.cz

Odboráři chtějí stávkou totálně ochromit veřejnou dopravu

Počítáte s tím, že se v pondělí dostanete v klidu do zaměstnání, na nákup či na rande? Tak s tím raději hned přestaňte. Od tří hodin ráno totiž nebude v mnoha českých městech jezdit hromadná doprava a zastaví se též všechny vlakové spoje.

V Praze, Brně, Olomouci a dalších městech se úderem třetí hodiny ranní zastaví veškerá hromadná doprava a větší města tak čeká naprostý dopravní kolaps. Chystané protesty pravděpodobně nejvíce odnese hlavní město, zastaví se zde autobusy, tramvaje a jezdit nebude ani metro. V Praze a jejím okolí se odboráři navíc chystají provést i jednu „lahůdku“, a to zablokovat hlavní silniční tahy a znemožnit průjezd automobilům.

 

 

Odbory chtějí stávkou protestovat proti chystaným vládním reformám, které dle nich poškodí všechny obyvatele České republiky. Konec stávky je naplánován na 16. hodinu, odboráři ale nevyloučili, že se může změnit.

 

„Plně respektuji právo vyjádřit svůj protest formou stávky a hájit tak svá sociální či ekonomická práva. Za nepřijatelné však považuji, pokud takovýto protest zablokuje chod státu a jeho ekonomiky a výrazně zasáhne do života všech občanů. Proto vláda nepodlehne nátlakovým akcím, které si berou občany České republiky jako živý štít či jako rukojmí,“ reagoval premiér Nečas na ohlášení stávky.

 

Další informace z průběhu stávky a protestů vám na Reflex.cz přineseme v pondělí.