necas

necas Zdroj: Stanislav Krupař

Petr Nečas se neřídil protikorupčním manuálem. Proč to Radek John neřeší?

Na hlavní internetovou stránku ministerstva vnitra (vlevo nahoře) nechal šéf resortu Radek John vyvěsit Protikorupční manuál pro občany. Zdá se však, že jej nečetli zejména státní úředníci a ani jejich „velitel“, premiér Petr Nečas. Dokazuje to skandál kolem ministra životního prostředí Pavla Drobila, který ve středu padl jako první člen současného kabinetu.

 

Premiér Nečas totiž byl dopředu informován o možném korupčním chování na Státním fondu životního prostředí. Neudělal ale v podstatě nic, aby mu zabránil. Spoléhal se v tom na svého oblíbeného koně, na exministra Drobila, který byl ovšem sám do aféry zapleten, takže ji také rázně neřešil.

 

 

Zvláštní je, že protikorupční car, ministr vnitra Radek John, se drží tak zpátky. Proč nebuší Nečasovi do hlavy svým Protikorupčním manuálem pro občany, jejž nechal vyrobit? Vždyť je jasné, že kolegové šéfa véčkařů selhali a neřídili se jeho pokyny.

 

 

Proč najednou John nekřičí v případě Nečase, ať „padne komu padne“? Bojí se? Má strach, že by rozpad této koalice byl současně i začátkem konce Věcí veřejných na celostátní úrovni? John se v mnoha méně vážných případech silně angažuje, teď sedí někde v koutku. Asi si pročítá svůj Protikorupční manuál.