Udo Kier

Udo Kier Zdroj: kviff.com

Herec Udo Kier: Mám roli pro Pamelu Anderson a doma Lizu Minnelli

Hrál skoro ve všech filmech Larse von Triera. Znají se přes čtvrt století a jeho dceři Agnes dělá kmotra. V rozhovoru pro Reflex tak Udo Kier vysvětlil, že problémy nejsou se samotným dánským provokatérem, jako spíš s těmi, kdo to o něm říkají. A platí to prý i pro většinu dalších geniů, jež potkal - Fassbinderem počínaje, Warholem konče.

Herec s německými kořeny a bydlištěm v kalifornské poušti přijel do Varů znovu po dvanácti letech a konstatoval, že se tu nic nezměnilo.  Což prý máme brát jako dobru zprávu.

Přivezl s sebou dvě novinky (“Samozřejmě, že v nich hraju zloducha - vyrabím mobily a ty vadí včelám.”), jednu právě dotočil ve Vídni a další pilně připravuje. “Měly by to být jakési pocty legendám, například Johnu Waynovi či Lynchovi. A bude v nich hrát můj plastový kůň Max,” popisoval s vážným výrazem.

K dobru pak přidal několik historek o psech jménem Liza Minnelli a Greta Garbo, kteří mu v poušti dělají společnost. “Až se vrátím domů, sednu si na verandu a převyprávím jim vše, co jsem zažil ve Varech. Předpokládám, že si to přijdou poslechnout i sousedi, tím myslím zajíce a sysly,” liboval si.

Video placeholde
Udo Kier o spolupráci s režisérem von Trierem • Archív

Abychom nezapomněli: Udo Kier má plány také se svou oblíbenou herečkou Pamelou Andreson. “Pamela je úžasná ženská. Je s ní sranda a má krásné vlasy. Mám pro ní roli barmanky. No nebude v ní úžasná?!”

Celý rozhovor s Udem Kierem vyjde v některém z příštích Reflexů.