Zdroj: Staropramen

20. ročník festivalu Rock for People ve čtvrtek otvírá své brány

Ve dnech 3. až 5. července 2014 se uskuteční jubilejní dvacátý ročník multižánrového festivalu Rock for People.  Headlinery budou skotští rockeři Biffy Clyro a hvězda world music Manu Chao ze Španělska. Z domácích interpretů je největším tahákem vystoupení kapely Lucie, která na Rock for People zakončí své veleúspěšné comebackové turné. Všem interpretům připije na zdraví Staropramen svým speciálním festivalovým pivem!

Velké hvězdy hned na úvod!

Kromě koncertů Biffy Clyro a Manu Chao budou mezi nejzajímavější  interprety patřit klasicy stylu ska Madness. Pozornost na sebe strhne jistě i  Steven Seagal, který je u nás znám především jako herec z hollywoodských akčních snímků Aljaška v plamenech nebo Přepadení v Pacifiku. Do Hradce Králové ale přijede se svou bluesovou kapelou. Za shlédnutí určitě budou stát i koncerty rockerů The Naked and Famous a mistrů elektroniky Chase & Status.

Staropramen  sláví s Rock for Peope jeho 20tiny!

Návštěvníci festivlu mu budou moci  k jeho narozeninám  připít speciálním pivem, připraveným  Staropramenem, generálním partnerem festivalu, pouze pro tuto příležitost. Půjde o nefiltrovanou, nepasterizovanou Staropramen 11°. Celkem pak bude pro návštěvníky připraveno 6 druhů piv, dva druhy beermixů, Sládkova limonáda a poprvé také čepovaný cider. Kvalitu piva bude opět hodnotit a kontrolovat pivní policista. „Staropramen 11° byla v posledních dvou ročnících nejoblíběnější druh piva na festivalu. Proto jsme se rozhodli ji návštěvníkům nabídnout jinak - nefiltrovanou, nepasterizovanou. Je to náš dárek k letošnímu kulatému výročí jednoho z nejvýznamnějších festivalů u nás,“ uvedl k novince Michal Šlechta, manažer značky Staropramen. Toto festivalové pivo návštěvníci festivalu dostanou ve Staropramen hospodě čepované do skla. 

Staropramen

Co se pivního servisu i nabídky týká, výčepní místa letos doplní prostorné zahrádky se slunečníky, kde se budou čepovat další tři druhy smíchovských ležáků - Staropramen Granát, Nefiltrovaný a Ležák.  K dostání bude také čepovaný Staropramen Světlý či Nealko. A nebude chybět velké množství míst k sezení v několika velkých pivních stanech,“ doplňuje informace Jan Vošta, event&sponzoring manažer společnosti Pivovary Staropramen

Nejpřísnějšími hodnotiteli kvality i míry piva jsou každý rok desetitisíce návštěvníků festivalu. Dozor nad co nejkvalitnějším servisem piva si proto i letos podrží expert na degustaci pivovaru Staropramen Jan Špaček, jemuž bude pomáhat profesionální tým servismanů z firmy Thermotechnika. „Honza bude jako každý rok v areálu festivalu kontrolovat teplotu, míru a chuť čepovaných značek,“ říká k náplni práce svého kolegy Vošta.

Festival bez  bariér!

Letos poprvé své služby Staropramen zaměřil také na vozíčkáře, kterým připravil koncept Festival bez zábran, a který pomůže zvýšit komfort hednikepovaným lidem.

Velkou novinkou Staropramenu letos bude projekt „Festivaly bez zábran“, jehož cílem je usnadnit pohyb tělesně postižených fanoušků festivalu po samotném areálu a nabídnout jim větší komfort, co se zázemí týká. Staropramen připraví vyvýšenou platformu s nájezdovou rampou pro kvalitnější  zážitek z hudebních vystoupení nebo položí přechodové pásy, které vyrovnají terén a zpřístupní některé hůře dostupné části areálu hudebního festivalu. „Vozíčkářům také nabídneme jim uzpůsobené zázemí například v podobě snížených barů. Toto zázemí bude i jakýmsi „meeting pointem“ pro vozíčkáře a jejich doprovod, navíc s vlastním programem, který je samozřejmě určen i pro běžné návštěvníky festivalu,“ upřesnila Jana Bártová, manažerka odpověnostních projektů společnosti Pivovary Staropramen.

Staropramen

Zapojit se do projektu „Festivaly bez zábran“ budou moci i sami návštěvníci, pokud do označených sběrných boxů odevzdají plastové uzávěry z PET lahví (například festivalových vod) nebo kovové zátky. Ty se budou vybírat v označeném stanu u 24-hodinové zóny i v hlavním stanovém městečku. Každé víčko pomáhá!

„Mít dobrého a silného partnera je pro pořadatele velmi důležité. Na Staropramenu oceňujeme jak kontinuitu hudebního konceptu a partnerství s námi, tak také to, že každý rok přijde s nějakou novinkou, která přináší přidanou hodnotu návštěvníkům. Nefiltrovaná jedenáctka nebo posílení bezbariérovosti festivalu jsou jedny z příkladů,“ řekl k partnerství se Staropramenem ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes.

Více informací naleznete na http://rockforpeople.cz/

Na video se podívejte ZDE!