Mešita - ilustrační foto

Mešita - ilustrační foto Zdroj: p

Brutalita bojovníků IS: Když jsi křesťan, umřeš jako Kristus!

Další otřesný příklad bestiality bojovníků Islámského státu ukazuje jasně: My, lidé židokřesťanského okruhu, máme být podle islamistů vyhlazeni. A to pokud možno co nejbrutálněji.

U syrského města Qaraqosh ovládeném Islámským státem došlo k tragedii, která ukazuje osud tamní křesťanské menšiny. Informoval o tom server Jewsnews. 

Ve městě žila křesťanská komunita odnepaměti. Bojovníci Islámského státu tam minulý týden bestiálně umučili křesťana, který se jim znelíbil. Zjevně z náboženských důvodů: „Když tak miluješ Krista, tak zemřeš jako Kristus!“, sdělili mu ozbrojenci. Pak muže před očima jeho manželky a dětí, které přinutili exekuci sledovat, ukřižovali, nožem mu rozpárali břicho a otevřeli žaludek, a pět hodin jej mučili. Nakonec jej zastřelili. Jde o událost, jakých už provedli bojovníci Islámského státu tisíce - jejich bestialita nezná mezí, a důvodem brutálních vražd a mučení je náboženská nenávist, nenávist k čemukoliv křesťanskému.

Musím se tedy chtě nechtě vrátit k myšlence, kterou jsem propagoval už v minulosti, ale kterou praxe trochu znevěrohodnila. Myslím si totiž, že bychom se blízkovýchodních křesťanů měli ujmout a nabídnout jim útočiště. Jejich existence - i po nastolení míru na Blízkém Východě, pokud někdy nastane - mezi sunnitskými muslimy bude nadále nemožná, nebezpečná. Jizvy jsou příliš hluboké a nenávist islamistů k všemu nemuslimskému příliš intenzivní. Proto přes totální krach projektu přijetí křesťanů z Irbílu by měla Evropa začít znovu podnikat kroky, aby se v ní mohli blízkovýchodní křesťané bez větších problémů usídlit.

Stejně, jako se stát Izrael stará o Židy z celé planety, všichni se mohou do Izraele kdykoliv vystěhovat, měla by podobné „právo návratu“ přiznat Evropa všem blízkovýchodním křesťanům. Jsou „naši“, sociokulturně patří k nám, a musíme se jich ujmout. Jinak je islamisté vyvraždí.