Windows 10

Windows 10 Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Jděte s těma Win 10 do Microsoftu!

Jsem léta fanoušek produktů Microsoftu, a dnes jsem zhrzený jak romantický milenec, který přistihl dámu svého srdce s popelářem inflagranti. Zkušenosti z instalace Windows 10 mám opravdu tristní.

Aktuální operační systém je základ práce s počítačem, ať už z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska stability systému a kompatibility se vším možným. Proto mám pečlivě updatované Win 8.1, a dlouho jsem se těšil na Win 10. Zaregistroval jsem se k jejich odběru, čekal, až si je počítač postahuje, a ve čtvrtek - den po jejich uvolnění - se dal do instalace.

Nejprve to šlo zcela hladce, chodily hlášky, jak se systém mění, kolik procent aktualizací je hotovo a podobné blbosti, až do momentu, kdy se měl rozjet nový operační systém. V tu chvíli mi počítač napsal, že došlo k chybě a že mám restartovat. Chybu jsem si nenapsal a restartoval. Zase chyba, zase restart, a pak konečně najely Windows. Přišlo mi skvělé, jak jsou ty desítky osmičkám podobný, ale jen do momentu, než jsem si všiml, že naskočily staré Win 8.1 a hodina updatování a upgradování na Win 10 je prostě kdesi v... Třeba v Microsoftu. Musím začít s instalací desítek úplně od začátku, a dneska už na to fakt nemám morál.

Takže stručně: Fakt jsi mne, Bille, zklamal a naštval! Upgrade na nový MS operační systém se - na novém počítači a z nejnovějšího operačního systému - prostě nepovedl a já budu muset za nějakým ajťákem.