1600x1200  IMAGE(jpg) 1. tábor lidu Proti imigraci! Proti kvótám! Za vystoupení z EU

1600x1200 IMAGE(jpg) 1. tábor lidu Proti imigraci! Proti kvótám! Za vystoupení z EU Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Causa šibenice na demonstraci: Muslimové vyhrožovat smějí?

Dvě makety šibenic, které přinesli demonstranti proti imigraci na své shromáždění ve středu prvního července, budou mít dohru. Prý se u nás nesmí vyhrožovat a hlásat nenávist...

"Je nepřijatelné, aby kdokoliv využíval svobodu projevu k tomu, aby šířil nenávist, aby vyhrožoval smrtí názorovým oponentům. K tomu svoboda projevu a shromažďování určena není. Myslím, že je velmi důležité, aby policie i státní zastupitelství dbali na dodržování zákona i na takovýchto shromážděních. Chci jednoznačně odmítnout šíření jakékoliv nenávisti, ať už je motivována jakkoliv, proti jakékoliv skupině obyvatel," uvedl pro ČTK Sobotka. Nemám rád sociální demokraty ani tohoto politika, ale i Sobotka někdy zrno najde. Jeho výšeuvedený výrok bych podepsal.

Myslím si, že hlásání nenávisti, vyhrůžky smrtí a vůbec šíření násilí je cesta do pekel, a ti demonstranti, co donesli na středeční demonstraci makety šibenic, jsou úplní idioti. A zaslouží, aby je stát potrestal.

Stejně nemilosrdně jako proti vyvolávání nenávisti podle rasy či přesvědčení je ale potřeba vystoupit i proti stejně nepřijatelné nenávisti náboženské. V té souvislosti bych proto rád upozornil úřady, že kromě šibenic na Václaváku se cosi podobného děje i v Brně. A tu nenávist rozviřují a hlásají čeští muslimové.

Mešita Brno 9.7.2010, hovoří pan Alrawí, šéf českých muslimů: „Tvá povinnost je v tomto období vlastně naučit ho (dítě) milovat islám, aby se stal muslimem a nauč ho nenávist kufr, nauč ho nenávist ke všemu co je nemorálního a nesprávného. A hlavně tedy nauč ho nenávist ke kufru, tedy neuznání Aláha.“

Když jsem se letos na jaře na besedě na Právnické fakultě ptal, co si to pan Alrawí dovoluje, hlásat nenávist k lidem, vysvětlil, že nehlásá nenávist k lidem, ale k ateismu. Což je stejně nepřijatelné, jako když na demonstraci proti imigraci hlásají demonstranti trest smrti pro „vlastizrádce“. Nebo nenávist k islámu.

Takže prosím úřady, až začnou vyšetřovat protiimigrační demonstranty, aby také věnovaly pozornost českým islamistům hlásající nenávist ke všemu nemuslimskému.