Evropa

Evropa Zdroj: Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Devět věcí, které Evropa neudělá, a proto naše civilizace zanikne

Je samozřejmé, že nic z níže uvedeného seznamu nesmíme udělat — jsme přece kulturní lidé, humanisté a demokraté. Bohužel je ale velmi pravděpodobné, že když to neuděláme, může naše civilizace zaniknout. Středeční masakr v Paříži je jen dalším varováním.

Devět předložených bodů bude pro většinu lidí zřejmě nepřijatelných v kontextu euroatlantické demokratické civilizace. Pravděpodobnost, že když k nim nesáhneme, zmizí naše civilizace ve víru historie a její památky odpálí džihádisté jako afghánské prastaré sochy Buddhů, se však blíží jistotě. Nestraším — jen konstatuji, protože naše síla bránit se barbarům oslabuje.

1. Evropa nezarazí vojenskou silou příliv imigrantů z jihovýchodu a nevytvoří na africkém území a v částech Blízkého východu a Asie místa, kam by umisťovala ilegální imigranty vylovené ze Středozemního moře.

2. Evropa neprovede důslednou repatriaci ilegálních imigrantů, kteří se v současnosti nacházejí na starém kontinentu.

3. Evropa nezavede motivující finanční náhrady pro legální imigranty a jejich potomky, kteří se dobrovolně vrátí do země původu.

4. Evropa nezakáže veřejnou propagaci islámu, jeho šíření a symboly, modlení na veřejnosti a provozování či budování veřejných shromaždišť za účelem provozování islámských rituálů.

5. Evropa nezavede pro muslimy výhradně krátkodobá víza k pobytu podmíněná prohlášením, že se po dobu pobytu na našem kontinentu vzdají džihádu a snah o zavedení šari’átu.

6. Evropa nezaplatí nezbytné obrovské náklady na socializaci a deextremizaci imigrantů druhé a třetí generace z vyloučených lokalit, jež není kam repatriovat.

7. Evropa nezavede pro vlastní občany trest vyhoštění za praktikování džihádu.

8. Evropa neakceptuje nepřijatelnost a nelegálnost všech, tedy i náboženských ideologií, které vedou k násilí, a nepopře svobodu vyznání.

9. Evropa nezvládne cestu „izraelizace“, to jest trvalé vysoké bojové pohotovosti všech občanů a zmilitarizování každodenního života, následkem čehož nebude schopna dalším a dalším útokům čelit.

Co bude, když to všechno Evropa neudělá, je jasné. Budeme severozápadní provincií islámského chalífátu…