Kutná hora

Kutná hora Zdroj: Profimedia.cz

Z Kutné hory na rozhlednu Vysoká i na zříceninu hradu Sion

Projeďte si trasu z Kutné Hory přes rozhlednu Vysoká do Zbraslavic. Na zpáteční cestě se můžete vykoupat nebo si prohlédnout rozvaliny husitského hradu Sion.

 

Cyklovýlet z Kutné Hory začneme na Palackého náměstí, ze kterého vyrazíme po modré turistické značce (TZ) směrem na Bylany. V Markovičkách modrou TZ opustíme a budeme pokračovat po zelené do Miskovic.

 

Za Miskovicemi nás čeká stoupání na rozhlednu Vysoká. Z té se vrátíme zpět do obce Mezholezy a po cyklotrase č. 0111 pojedeme směrem na Novou Lhotu. Z ní budeme pokračovat na Roztěž, kde se napojíme na cyklotrasu č. 0106, po níž pojedeme postupně přes Albrechtice, Bedřichov a Nepoměřice až do Žandova, kde odbočíme na cyklotrasu č. 0121.

 



Náročnost: nenáročná trasa

Délka: 56 km

Převýšení: asi 800 metrů

Doporučené kolo: horské (MTB)

Přes Pivnisko dojedeme do Kamenné Lhoty. V obci se napojíme na žlutou TZ a po ní budeme pokračovat na nejvyšší bod výletu – vrch Kopaniny (552 metrů n. m.) a dále přes Malou Skalici dojedeme do Zbraslavic se zámkem, který právě prochází rekonstrukcí, a gotickým farním kostelem sv. Vavřince.

 

Ze Zbraslavic pokračujeme po modré TZdo Hetlína, cestou si můžeme udělat několikasetmetrovou odbočku ke Starém rybníku, kde je možné se vykoupat nebo projet na loďce. Za Hetlínem u rozcestí Na Rosnici opustíme modrou TZ a po červené vyrazíme k rybníku Vidlák. 

 

Dále pojedeme po červené až ke zřícenině hradu Sion, který byl vystavěn Janem Roháčem z Dubé jako místo posledního odporu husitů a po krátké existenci dobyt a vypleněn. Od Sionu budeme pokračovat po modré TZ přes Maxovnu do Malešova a dále k Velkému rybníku, kde se musíme držet červené TZ. Ta nás dovede až do Kutné Hory.

 

Tam, pokud nám po výletu zbudou ještě nějaké síly, si můžeme prohlédnout řadu památek - chrám svaté Barbory, Vlašský dvůr, sedleckou Kostnici nebo středověké stříbrné doly.

 


View Kutná Hora in a larger map

 

Stáhněte si mapu ve formátu GPX nebo KML.

 

Přihlašte se do Cykloklubu Reflexu