Archív

Zpět na článek

Výlet do čtvrté dimenze

4 komentářů

simeklubor
6. února 2011 • 13:49
celý nápad je pro mě jenom potvrzením další "komercionalizace" nebo "bulvarizace" mého kdysi oblíbeného týdeníku. Reflex "vykročil směrem k masám", jeho náklad stoupá, leč pro čtenáře, kteří na něm vyrostli od jeho počátků ztrácí kouzlo a hodnotu, to není tajemstvím a můj hlas není ojedinělý.
Toto číslo je jen dalším logickým krokem tímto směrem. Proč?
Není náhodou že vaše fascinace 3D zobrazením vytryskla v téže době, kdy je konzumní svět ovládán reklamní masáží výrobců 3D televize a 3D filmů, jste jen součástí téhož proudu. Přitom tato technologie s barevným posunem a brýlemi je stará několik desítek let, úsměvné je v kontextu s obsahem tohoto čísla, že byla používána třeba v pornočasopisech .
Byl jsem zvědav, jestli aspoň po obsahové stránce neučiní Reflex nějaký originální krok, který by tuto vyčpělou (na rozdíl od "cross eye" není nutná žádná snaha) a jen kvůli zmíněnému komerčnímu zájmu oživenou technologii ospravedlnil. Leč dostalo se mi Fauna a kočiček v prádle. Dostalo se mi lekce, že zralý (sic!) muž je ten, který ve zralém věku loví mláďátka, který konzumuje ženy jako luxusní značku vína, sýra či olivy. Nepochopení faktu, že postava Fauna z onoho krásného filmu je postavou smutnou, je jen dokladem alarmující myšlenkové (a patrně i citové) omezenosti autorů obsahu. Zralý muž - tvůrce, který chce svým dílem v libovolném oboru obohatit svět, který se snaží o plně prožité vztahy s blízkými a hluboké spojení se svou partnerkou - ženou, jako s dlouholetým rovnocenným souputníkem, ustoupil karikatuře zralosti - chudákovi neschopnému vztahové vazby, který si dokáže "opatřit" anonymní sex už jenom využitím převahy (více)generačního rozdílu a říká tomu umění žít (ačkoli jde vlastně jen o umění vyhnout se platbě za prostitutku). Výsledek? Podbízivé číslo, s prvoplánovým nápadem na obsah ve 3D, ignorující např. zcela ženské nelesbické publikum. Být urážlivý, napíšu, že mě to trochu uráží. Takhle je to jen smutné. Další hřebík do rakve starého dobrého RX.
hanulenkao
4. února 2011 • 22:41
Vzhledem k tomu, že mám těžší astigmatickou vadu očí a trojrozměrné obrázky s brýlemi zvládnu prohlížet tak 5 sekund, je pro mě toto číslo utrpení, doufám, že je to jen výjimečně, v opačném případě bych ocenila i verzi v klasickém rozměru.
hellmina
3. února 2011 • 13:57
jednou stačí!Sem napište váš vzkaz!
maravesan
3. února 2011 • 09:57
To je neuvěřitelná snůška keců