Komentáře

Zpět na článek

Paroubek žaluje ministra Bártu. Nelíbí se mu, jak má drahé auto

10 komentářů

sirien
19. ledna 2011 • 15:03
...se stává pravdou. Toto sympatické nacistické propagační heslo jakoby teď výborně sloužilo věci komunisticky orientované propagandy.

Pan Doležal se prostě v každém svém článku naveze do lékařů. Je jedno, kolikrát bude napsáno, že to je snůška blábolů, stejně opět přijde a napíše něco ve stylu "Postup účastníků akce Děkujeme, odcházíme je destruktivní a amorální" aniž by to jakkoliv argumentačně obhájil.
Takže znovu: Cítí-li se zaměstnanec podhodnocen a žádá-li vyšší mzdu s tím, že za tu současnou se mu nechce pracovat a pokud by taková měla zůstat, tak odejde, pak na tom není nic destruktivního ani amorálního, jedná se o normální vyjednávání na trhu práce. Kdyby to bylo v železárnách, tak ani neceknete, ale protože máte komunisticko-post komunistický dojem, že lidé asi nejsou svobodní a když se rozhodnou stát doktory, tak jsou nějak zavázáni ke službě ostatním do roztrhání těla bez ohledu na podmínky, tak to prostě nejste ochoten přijmout, což je dost trapné.

Zároveň neustálé navážení do ABL/VV, jedno jak podprahové, už začíná být ohraná písnička. I pokud by se 100% provalilo, že ABL sledovala někoho z ODS na zakázku ODS, pak to NENÍ problém Věcí veřejných ani agentury ABL, ale POUZE problém ODS. ABL je detektivní agentura. Dostala zakázku - splnila zakázku. Na tom není nic špatného. Bárta tvrdí, že tomu tak nebylo - samozřejmě, protože není (zatím, ještě) alibistická sketa a uvědomuje si, že i když se mu to zrovna politicky nehodí, jako ex-majitel detektivní agentury je vázán firemní etikou neprozrazovat zakázky ani zadavatele zakázek, což je na cz politika neobvykle charakterní, vsadím se že Paroubek by na Bártově místě už rozdával novinářům celou firemní kartotéku zadavatelů a sledovaných jen aby sám sebe obhájil.
tritecky
20. ledna 2011 • 16:47
... ovšem kdyby to bylo v armádě, popř. policii, diplomacii, u soudců nebo u hasičů, aby by pan Doležal cekal také. Prostě - soukromý sektor je soukromý sektor a platí v něm trochu jiná pravidla, než v sektoru veřejném. kromě toho pan Doležal nikde nezmiňuje povinnost lékařů sloužit do roztrhání těla, to je zase jen vaše interpretace přesně v duchu stokrát opakované lži. Jen kostatuje, že dle jeho názoru mnoho lékařů do zahraničí neodejde. Zajímavá v jeho příspěvku je také zmínka o "slušnosti" slovenské kampaně. Myslím, že vtipně vystihl podstatu celého konfliktu mezi lékaři a veřejností: veřejnosti nevadí požadavky lékařů (ostatně i já se domnívám, že množství odsloužených přesčasů je přehnané a mělo by být omezeno, zda to sami lékaři přijmou, neboť to bude znamenat snížení jejich příjmů, je věc druhá), ale forma, jakou jsou prosazovány.
sirien
21. ledna 2011 • 21:42
a) armáda a policie nejsou v zaměstnaneckém, ale ve služebním poměru, což je diametrálně odlišná situace. Hasiči se přiznám si teď nejsem jistý, ale vím, že minimálně jsou zákonem limitováni ve stávkách atp. vzhledem k životní nutnosti jejich fungování. U soudců teď netuším...

Každopádně lékař je prostě zaměstnanec firmy (!!!! i když je vlastněna státem, stále firma). A dává výpověď.

Slovenská kampaň je naprosto neadekvátní srovnání, neboť slovenští lékaři mají trochu jiné požadavky než ti čeští.
A forma kampaně... šíří se o ní takové informace, protiinformace, dezinformace a mýty, že vlastně ani nevím co je, bylo nebo mělo být součástí původní kampaně a co ne
spiderm
19. ledna 2011 • 13:05
odstavec o Tunisu je konečně něco, v čem mohu s proněmeckým autorem článku souhlasit, děkuji
muhlhaus
19. ledna 2011 • 12:53
myslím, že toho, že tady bude jednou zakázáno vepřové a pivo, se opravdu bát nemusíme. To už spíš konce světa. Možná je pravděpodobnější, že vepřové hody budou jen pro vítězné kolektivy budovatelů kapitalismu z českých poboček šang-chajských závodů.
dsp.
19. ledna 2011 • 12:14
"Úloha Západu není spasit svět, to je úloha Ježíše Krista." To je nejvýstižnější popis situace, jaký jsem zatím slyšel.
katango
19. ledna 2011 • 12:09
Lékaři v nemocnicích odmítli sloužit nad zákonný rámec. Zákoník práce se obcháí ve zdravotnictví různými způsoby a doktoři jsou už hodně unavení a rozčilení z těch všech dezinformací. Na službách toho moc nenaspíte, natož se sestrama. A i kdybyste náhodou měl čas večer usnout, když vás pak budou opakovaně v noci budit, tak toho moc nenaspíte a hlavně se kvalitně nevyspíte. Ráno budete jak spráskanej a hned zase do roboty. Po službě ani před službou se totiž domů nechodí, i když se to sem tam někde v médiích tvrdí. Přála bych vám to zažít a snad byste pak psal jinak.A že z toho budou problémy ? Budou, to ano. Ovšem koncem r 2012 končí víjimka EU o přesčasové práci. Němci radši hledají lékaře už teď, nabízejí zdarma kursy němčiny. Lékaře hledá aktivně např Švédsko, nabízí půlroční kurs švédštiny, zdarma, naopak dostáváte plat. Divím se, opravdu se divím, že s takovým nedostatkem informací tak sebevědomě hodnotíte. No a již v r. 1996 navrhl tehdejší premiér Klaus, pokud si lékaři myslí, že mají málo, ať jdou dělat něco jiného - třeba taxíkáře, nebo ať jdou pracovat někam jinam. Tak jdou. A zase se to nelíbí ? Už si vyberte. Nelze nikoho mocí úřední nutot k nezákonnému jednání, jako jsou přesčasy nad rámec 150 hod za rok. Nelze z nikoho dělat nevolníky jen proto, že je nechcete adekvátně zaplatit. Měl byste ocenit, že doktoři svůj odchod oznámili s takovým předstihem. Co byste asi říkal, kdyby odešli bez varování ???
langin
19. ledna 2011 • 21:20
Vy asi budete doktor, ale co druhá strana? Platím dost vysoké daně a můj plat zdaleka nedosahuje průměrného platu lékaře. Nelze vypíchnout pouze jeden pracovní obor u nás a dát mu platy na úrovni západní Evropy (co myslíte, chtěli by pak učitelé, policisté, hasiči také větší platy?). Nevím jak velké daně bych pak musel platit, abych utáhl takové navýšení doktorských platů, ale rozhodně by to pro naší firmu znamenalo konec. V současnosti naše firma totiž bojuje o holé přežití (pracujeme ve stavebnictví) a letošní rok asi bude hodně těžký. Chcete od státu, aby v situaci, kdy se mu hrubě hroutí rozpočet, aby vám několikanásobně a plošně zvýšil platy. Já osobně to považuji za nehoráznost. Hezké řeči o tom, že zvýšení platů je možné zaplatit z peněz, o které se přichází díky korupci ve zdravotnictví, si nechte večer pro děti. V tomto státě bude korupce ve všech oborech se státní účastí ještě hodně dlouho tvrdá realita, takže nevím, jak toho chcete dosáhnout. Navíc o korupčním jednání samotných lékařů toho bylo popsáno dost a dost (předepisování léků spřátelených firem za odměnu, výjezdní školení u moře či v luxusních hotelích, přednostní operace apod.). Navíc si uvědomte, že díky této akci přijde o práci velké množství nemocničního personálu, jistě Vám budou vděční, až za pár měsíců nebudou mít práci.
Celou tuhle akci vnímám jako snahu hrubým nátlakem mít víc peněz . Doufám, že odpovědní lidé tomu nepodlehnou, pochybuju totiž, že si všichni lékaři najdou okamžitě práci v zahraničí. Kolik z nich je ochotno opustit rodiny a za prací dojíždět minimálně stovky kilometrů, nebo vytrhnout rodinné příslušníky z jejich prostředí a odvézt je např. do Švédska? Víc jak dvacet procent to nebude.
sirien
21. ledna 2011 • 21:43
" V tomto státě bude korupce ve všech oborech se státní účastí ještě hodně dlouho tvrdá realita, takže nevím, jak toho chcete dosáhnout"

Ta věta v sobě obsahuje i odpověď, vskutku nádherně postavená otázka
langin
22. ledna 2011 • 21:11
Vaší reakci nějak nerozumím. Podle mého názoru nejde říct (to sice neříká autor příspěvku nade mnou, ale v rámci akce tento argument často zní), dejte nám peníze , o které přichází stát "díky" korupci ve zdravotnictví, protože v současném systému není zájmem většiny odpovědných lidí cokoliv změnit. Pokud si tedy přečtete pozorně můj příspěvek, v části, kterou zmiňujete, nepokládám otázku, pouze oznamuji, že nevím, kde podle lékařů existuje reálný zdroj peněz pro jejich požadavky.

ps: lepší než smajlík by byl argument