Archív

Zpět na článek

Jak otcové přicházejí o děti

3 komentáře

zeuska
milý JXD, nejsem si úplně jistá, jaká je geneze vztahů u druhého a třetího popsaného otce, ale ten první se mně rozhodně jeví jako cvok, minimálně jak jste ho popsal (včetně oslovování šéfa nového partnera matky a "prosby" směrem k matce s dítětem ve smyslu vystěhovat se - oba, než přijede z dovolené, a bouraných plechů), otec který se vzdal svých povinností a navíc pletichaří, by asi moc práv, v aktuální i budoucí prospěch dítěte, mít neměl. též mě není jasné, o čem tento vámi popsaný otec s dítětem mluvil/po politicku komunikoval/, když drahnou dobu netušil, že dítko žije v jiném městě, než je místo setkávání. a proč?
dál uvádíte "rozvodovou tabulku".to, že více o rozvod žádají ženy, je dlouhodobý trend (u nás se táhne od 70. let), který souvisí logicky s příčinami a nechutí (a pohodlností) mužů řešit mnohdy zapeklitou domácí situaci a vlastní pozici zodpovědného chlapa. hezký den, Zeuska
anela1
Nesouhlasím. Já mám spíše opačnou ukušenost - ekonomický teror ze strany mužů. Viz http­://www­.rodi­na.cz­/cla­nek813­4.htm
kataaskubanek
Patřím k těm, kteří nemají děti s jednou ženou, ačkoliv to můj původní životní záměr nebyl. Asi jsem měl štěstí a nebo "dobře vybral", to nevím. Neznám tento problém a s dětmi můžu být prakticky kdykoliv a nebylo k tomu potřeba obtěžovat soudy. Často se zamýšlím nad tím, jak hrozným způsobem se musí na dětech podepsat taková "válka". Jak psáno v nadpisu, nevím co s tím, jen přeju všem dětem rodiče, ktří spolu dokaží mluvit i po tom, co se jejich partnerské cesty rozešly.