Život a styl

Zpět na článek

I mistr Tesař se někdy utne. Reakce na diskuzi ke článku Český fotbal za komunismu

24 komentářů

jullietta
28. listopadu 2010 • 22:13
Ano, fandim Slavii, ale nemam na ocich satek, ktery by mi branil ve vnimani veci, ktere se jiz skoro 50 let odehravaji okolo me.Jsem tedy priblizne ve veku pana Tesare a bez ohledu na publikovany ustrizek jsem dlouha leta jasne vnimal skutecnost, ze Slavia, jako klub studentu, umelcu, burzoazie a podobnych nepratel socialismu, nemela za minuleho rezimu ustlano na ruzich. Ono se to tak nejak preneslo i do 90. let minuleho stoleti, kdy Slavia hrala nejhezci fotbal a vyborne nas representovala i na mezinarodni scene. Pamatuji x zapasu, zmanipulovanych ve prospech Sparty, pricemz "vecne druha Slavia" mela na konci souteze jen nepatrnou ztratu na prvni misto. Myslim, ze to byl Sport, kde jsem tenkrat cetl uvahu na tema, jak je zadouci, aby ligu vyhrala Sparta a mohla hrat LM. Vsichni pamatuji eru panu, kteri pouzivali velmi netradicni prostredky k prosazeni tohoto klubu s pardonem od policie, ktera veskere dukazy zametla pod stul, ale to sem vlastne jiz nepatri, je treba pockat az pan Tesar vytahne nikoliv komunistickou, ale mafianskou kartu. Diskuze na tema tohoto clanku mi pripada velmi nebezpecna, protoze by nekdo snad mohl nabyt dojmu, ze se tady Sparte krivdi a na zaklade falesnych dukazu je krive obvinovana z neceho nepravdiveho. Ale neni na tom nic divneho a nelogickeho, kazdy klub, nejen u nas ma nejakou historii, nejake podhoubi, ze ktereho vyrostl a Sparta je proste klub delnicky. O tom snad nikdo nepolemizuje. A ted se ptam, se kterym klubem spoji svoji cestu strana, ktera nenavidi inteligenci a opira svoji moc o delnickou tridu? Proste to tak bylo, vi to kazdy a predpokladam, ze si to vnitrne uvedomuje i vetsina fanousku Sparty. Ted myslim tech, kteri neco pamatuji a zaroven nemaji bolsevickou ideologii uplne vymyty mozek. Tech druhych je dost, svedectvim o tom budiz reakce plne vulgarismu, na clanek pana Tesare, stejne jako nepochybne na moji reakci.Panu Tesarovi bych vytknul jedine a to je prehnana omluva za clanek, ktery konstatuje pravdu a realitu.
mrcasek
28. listopadu 2010 • 22:36
je vidět jak moc máte zalitý oči slzami není nic krásnějšího, než vidět zoufalé a uplakané výkřiky v době, kdy je slavie na dně a na komunisty se to nedá svést. proč jsme se takových článků nedočkali v době slavistickych titulů? no, protože euforii vystřídala frustrace, beznaděj, zoufalost, pláč a slzy. ale všichni známe to o té kryse zahnané do kouta. jeden můj známý slávista ze studu nad vámi podobnými mi jednou řekl, že by si jejich klub namísto hvězdy ve znaku zasloužil slzu. nu jen tak dál s vaším počínáním, každého sparťana potěší , když si z vačich řádků vyčte, jak si vybíjíte svoji zlost z neutěšené situace vašeho milovaného klubu a kdo umí číst a přemyšlet, tak se to dá schrnout do jediné věty, že jste zlomený člověk
mlok
29. listopadu 2010 • 18:22
Vážená Julietto.
Ano, máte pravdu. I když nerad zevšeobecňuji, Slavie je zřejmě opravdu klub intelektuálů, narozdíl od "dělnické" Sparty. Problém je někde jinde. Položme si otázku, kdo je dělník a kdo intelektuál. Nevím za co mám například pokládat sám sebe. Jsem absolvent 1. LF UK a člen Mensy, přesto se nepokládám za intelektuála. Stejně tak jako řadu svých kamarádů - absolventů stejné fakulty, případně VŠE, právnické fakulty UK apod. Za intelektuály považuji například pana Tesaře, či pana Rejžka. Čím se podle mne intelektuál od dělníka liší? Dělník pracuje a dělá něco užitečného, ať už rukama u nějakého stroje, za volantem, nebo s krumpáčem, nebo hlavou u kancelářského stolu, či počítače nebo obojím jako já např v ambulanci nebo u operačního stolu. Na rozdíl od nás dělníků, intelektuál nic takového nedělá. Je to nešťastný člověk, který nebyl schopen se smysluplně zapojit do společnosti a proto běduje, skuhrá a pláče. Je celkem jedno nad čím - někdo nad globálním oteplením, jiní nad nespravedlností světa na níž svádějí neúspěchy své, případně (jako např pan Tesař a Vy) svého oblíbeného fotbalového týmu. Takže drahá Jullietto, poplačte si a buďte nadále hrdá na své intelektuálství. Já se klidně přihlásím k těm dělníkům i k milované dělnické Spartičce. A když třeba nevyhrajeme titul , určitě to nebudu svádět na bolševiky, fašisty, rasisty, budhisty, nebo dokonce na rozhodčí, ale vždycky jen a jen na špatné výkony našich miláčků.
P.S. kdyby se Vám někdy chtělo, zkuste si to taky - uvidíte, že se Vám bude žít lépe
sendyman
27. listopadu 2010 • 20:32
O co myslíte tu kráčí? Jen o bláboly těch, co si myslí, že jsou "mocní", tedy novinářů.
Oni mocní opravdu jsou (ale vocaď-pocaď, jen, dokud se nenas...ere majitel), dokážou zmanipulovat "masu".
Ale jaksi zapomínají, že se nás snaží manipulovat tam, kam jsou manipulováni oni...
Již vzůru, ksindlové, toho bohdá nebude!!!!
Sparta!
Slavia!
sendyman
27. listopadu 2010 • 20:40
Panem et circenses!
Per aspera ad astra!
reddwarf
27. listopadu 2010 • 17:15
vaši omluvu nepřijímám, stejně jako ji nepřijímá můj děda, který v 50. letech seděl 2 roky z politických důvodů v kriminále! Představte si,že je Sparťan! Když jsem si přečetl váš hloupý a pomýlený článek, i tento jeho upgrade, tak jsem myslel, že se pozvracím.V podstatě nevím co si o vás mám myslet. Je zřejmé, že jste typ intelektuálního pozéra, který si rád hraje na nositele původního genofondu lidstva, nadčlověka, který ví co je pravda, tudíž si ani nepotřebuje ověřovat fakta! Jen by mě zajímalo, jestli jste víc bulvární novinář, jak to ve vašem upgradu, předpokládám, že nechtěně uznáváte nebo jste opravdu tak zamindrákovaný fanoušek Slávie?! Stačí se jen podívat na statistiky! Sparta v letech 1949-1984 získala 4 tituly, což je asi tak dvakrát méně než kolik získala titulů v letech 1919 až 1939!!! V době normalizace hrála dokonce druhou ligu! Jestli tohle je statistika protěžovaného klubu, tak nevím jestli ho má potom vůbec cenu protěžovat! Slavia samozřejmě komunismus odskákala, ale Sparta také! Sparta možná trochu méně, ale to ze Sparty nedělá bolševickou organizaci! I Slavia mohla v době totality několikrát titul získat, ale v rozhodující chvílích tradičně selhala! Každopádně vám chci říct, že právě vy byste se se svým propagandistickým literárním stylem, absencí jakéhokoliv zájmu o objektivitu a ideologickou zabedněností hodil do Rudého práva velice! Předpokládám, že AC SPARTA PRAHA vůči vám podnikne právní kroky a budete se muset omluvit doopravdy!
mrcasek
27. listopadu 2010 • 13:57
nepřeji nikomu nic špatného, proto panu tesařovi odpouštím a doufám, že jeho děti budou mít maximálně tolik inteligence, jako jejich otec, aby jim nikdy nedošlo, k čemu se dokázal snížit. ušetřej se tak hanby a velkého ponížení.
akorat
26. listopadu 2010 • 16:54
tady máš: http­://i27­.tiny­pic.co­m/346x­t11.jpg
geza
26. listopadu 2010 • 14:07
Omyl­?Niko­liv,zá­měr.Kd­yž se mi nedaří,stáhnu ssebou ostat­ní.Zl­oba.Ne­návis­t.Ubo­host­.Malos­t.Ci­tová vyprah­lost­.Min­drák­.Závis­t.Agre­se.A taky hnus.
pavel.horak.2
26. listopadu 2010 • 11:09
Nevím, jestli jsem to v té záplavě reakcí nepřehlédl, ale zaráží mě, že člověk od novin nekoukne a nevidí, tedy neuvědomí si, jak vypadaly noviny před rokem 1989. Tohle je prokazatelně tištěno moderní metodou, jakou jsou noviny tištěny dnes, a jakou pokud vím byla před revolucí tištěna jedině brněnská mutace Svobodného slova. Všechny ostatní deníky, tím spíše Rudé právo, byly v té době tištěny z klasické olověné sazby a ta prostě na papíře vypadá jinak!