Zajímavosti

Zpět na článek

Velikonoce a co o nich nevíte. Proč říkáme Hody, hody, doprovody? A jak se také říká pomlázce?

6 komentářů

Jaroslav Cimrman
31. března 2024 • 17:27
To, že někdo pomlázku nechápe a udělá si z ní nedobrovolnou SM seanci, není vina tradice. Pomlázka symbolizuje výběr partnerky a oplodnění. Vajíčka pak to, že partnerka dá zrození novému životu a dá partnerovi potomka.

Srovnávat to s jinými tradicemi je nesmysl - tahle oslavuje jaro, plodnost a lidskou sexualitu (ovšem dětem to těžko můžete takto otevřeně vysvětlit a proto tam pak vznikají ty nejasnosti a kluci si myslí, že cílem je holky surově sešvihat). Pletená tlustá a dlouhá pomlázka je totiž ve skutečnosti symbolem falu.

Lidská sexualita je hravá a plná dominance a submisivity a to nejen jednostranně, ale i střídání se v těchto rolích (a i proto existuje o několik dní později holčičí oplátka). Velká část žen i mužů má konsensuální výprasky jako součást svého partnerského sexu a pořádné stopy po nich a péči o ně přímo vyžadují 🤦🏻‍♂️

BDSM je vzrušující hra a minimálně ve snech ji prožívá velká část žen a část mužů. Samozřejmě v partnerském sexuálním vztahu je základem oboustranný souhlas a touha po podobném zážitku.

Pro mnoho postpubertálních dívek ovšem bývaly Velikonoce tímto způsobem jejich prvním sexuálním zážitkem a sexuální touhu po chlapci, který jim láskyplně na zadečku udělal pár štípajících mázů proutkem místo ***rem, v nich často probudil.

Ty, které to nebavilo, pak byly celkem logicky považovány za méně hravé, až frigidní - proto se o nich říkalo, že uschnou - že o ně chlapci nebudou mít zájem a vyberou si jejich hravější kolegyně.

Samozřejmě za to dívky nemohou, pokud v sobě tuto živočišnost nemají, ale příroda je krutá a přírodní výběr také 🤷🏻‍♂
Frank51482
29. března 2024 • 23:20
Šmigrust či pomlázka je takový podivný zvyk, který převážně slouží k tomu, aby se dospěláci zase kolektivně ožrali tak jak se to činívalo na MDŽ, kde většinou slavili muži /a zase začínají obnovovat tradice a slaví/. A když se lidí zeptáte, co je to vlastně za svátek ty Velikonoce, tak mnoho z nich to ani netuší. A ani se nedivím, protože věřit báchorkám o zmrtvýchvstání Páně můžou věřit už jenom nějaké svíčkové báby. Akorát mi přijde hodně podivné, že v 21.století je stále ještě dost jedinců, kteří těm všem hovadinám stále věří. Ale na druhé straně je to čas, kdy se zase po čase můžeme setkat se svými vzdálenými příbuznými a užít si krásné chvíle, jak to činím já se svou rodinou. To je pro mně jediný klad Vánoc, ale i Velikonoc. Život ubíhá nesmírně rychle a když se podívám kolem sebe, kolik jsem pohřbil spolužáků a kamarádů, tak si toho začínám vážit mnohem více a děkuji, že nějaké svátky vůbec jsou. Přijela dcera s vnučkou přes celou republiku Z Plzně až na severní Moravu a užíváme si. Takže naše tradiční svátky mají i duševní hodnotu a v této chvíli je mi úplně jedno, jestli to vše vzniklo na báchorkách. Jsme zase spolu a to je to nejkrásnější, co v rodině může být. Je nám zkrátka dobře a jsme šťastni, že se máme.Takže přeji naprosto všem Krásné Velikonoce a krásné chvíle se svými nejbližšími a na chvílí zapomeňte na odpornou politiku..
Richard Šebesta
30. března 2024 • 09:31
@Frank51482 Souhlasím a napodobně.
Bruno Ferari
30. března 2024 • 15:54
@Frank51482 smutny, ze se navstevujete jen diky dvoum svatkum. Rok ma 365 dni...
Karel Rak
29. března 2024 • 20:18
Pomlázka je takový teplý výraz z Čech.
Bruno Ferari
30. března 2024 • 15:55
@Karel Rak Pomlazka od slova pomladit, ty teply Moravaku