Komentáře

Zpět na článek

Paroubek práší, až miliardy létají. A stále se ještě nevzdal

15 komentářů

kodl7
18. září 2010 • 15:30
Každému, kdo sem vkročí hrozí umazání.
Prostě diskutovat ne, ale patlat svoje výkaly na druhé s jiným názorem Vám jde.
Část obsahu mojeho předchozího příspěvku Vás nepochybně oslovila, Vaš reakce byla adekvátní a očekávaná.

PS.
Jen to ukazuje, pro koho píše bývala "sůl země".
kodl7
18. září 2010 • 15:45
Error
Původně rekace na palopetro 18. 09. 2010 08:36.

No nepochybuji, že Jandourek ví jak psát a pro koho psát.
Nepochybně tábor jeho "literárních" a "komentátorských" příznivců rezonuje z jeho vnitřním světem.
hd22
18. září 2010 • 10:55
Celkem trefný článek o ublíženém Paroubkovi. Z těch keců a žvástů některých zdejších diskutujících si nic nedělejte, takových blbostí dokáže zplodit každý samoekonom tuny. Naštěstí na njě nemusíme brát zřetel. Prostě to prohráli na plné čáře a teď zuří a plivají kolem sebe špínu. Naštěstí se podařilo volby vyhrát té rozumnější většině a doufám, že to vydrží i do budoucna. Mimochodem - tady je skoro každý diskutující expert na ekonomiku a přitom se vsadím, že doma lepí dluhy lichvářskými úvěry třeba od Provident Financial. Muhehe.
kodl7
17. září 2010 • 22:49
Pamatuji si Vás ještě jako člena Tovaryšstva Ježíšova, pokud se nemýlím, kdy jste na začátku 90. let s p. Gazdou slavili mši v ostravsko-porubském kostele. Mluvilo se o Vás jako o nadějné mladé krvi v katolické církvi. Vzdělaný, bystrý teolog, který uměl oslovit mladé.
Musím říci, že Vy jste pro mě názorný příklad proměny osobnosti. Hodně rychlé proměny. Nevím, kolikrát jste v životě zásadově a účelově "změnil názor", a co všechno jste osobně musel projít, a co Vás k Vaším osobnostním obrátkám vedlo, až se z Vás stal udatný komentátorský bijec levice v pokleslých MFDnes nebo často žumpózním Reflexu.
Hodně se mi vývoj Vaši vnitřně integrované osobnosti doplnil, když jsem před několika lety v jedné pražské restauraci viděl družné trio mainstreamových pravověrných bijcu Steigerwald-Komárek-Jandourek.
Tam jsem si uvědomil, jak někteří lidé se umí vyrovnat s minulostí.
Antichartista-komunista-dřívě opěvovaný duchovní. Dnes zase obránci jeidné pravdy na správné straně barikády.
K zblití, humus ... ale to jsou prostě současné komentátorské "hvězdy" deníků vlastněných zahr. majiteli.
Tady v této novinářské redakční žumpě si zase můžete vyměňovat štafetový kolík s, v každém režimu uvědomělým svazákem, Pečínkou ve svém pravidelném a účelném demonizování Paroubka a z jiných opozičních politiků.

Samozřejmě, že klasicky jste ve svém článku zapoměl na privatizační výnosy, využívání financí z důchodové účtu za Klausových vlád, na využívaní rezerv jednotlivých ministerstvech Kalouskem, na sanaci bankovního systému kvůli ztrátam z privatizace.

Nevěřil bych v roce 89, že za 20 let se v ČR bude zase "kalit ocel", navíc většinou potomky z rodin, kde usilovně a dobrovolně kalili ocel už za komančů.
Dějiny se točí v kruhu, charaktery zůstavají stejné.
No, pane Jandourku, kupředu pravá, držte pevně krok s novými soudruhy, váhaní se ani dnes nenosí, zvlášť v propandistické, pardon, komentátorské branži. Jeden nikdy neví, jestli jeho míra pravicovosti je dostatečná. Březný,
Palopetro
18. září 2010 • 08:36
Tolik bolševicky laděných blábolů aby jeden na diskuzích reflexu pohledal.A jak se prosím Vás dokážete natáhnout z té paroubkovy zadnice až ke klávesnici PC?
kodl7
18. září 2010 • 15:33
Správně, rázně a bez párání. Jakapak diskuze. Bolševik, a hotovo, viďte.
karel2002
17. září 2010 • 15:20
Většina dluhu totiž pochází ještě z kuponové priva­tiza­ce,nás­ledné sanace bank a krachu podniků. Ještě v roce 2003 musel premiér Špidla započíst 500 miliard z konsolidační agentury do rozpočtu, protože opoziční smlouva mezi ČSSD a ODS nedovolovala zveřejnění těchto dluhů, aby se nám neukázalo, že snad ODS, hystericky v letech 1991-1997 podporovaná pány jandourky, špatně hospodařila. Navíc váš oblíbenec Kalousek nesmyslným snížením daní v roce 2007 dále podvázal příjmy a později dokonce bagatelizoval nebezpečí krize pro naší republiku a to zejména v diskusi s odborníky z odborů (Ungerman, Fassman, Pick) a odmítl, cokoliv v tomo směru udělat. Ten dluh zaviněný ODS je v rámci EU stále ještě velmi malý, proto jsou i nesmyslné pouhé škrty postihující nevinné a v konečném důsledku ohrožující možnost růstu. V době vlád účastí ČSSD podpora v nezaměstnanosti, sociální dávky atd. spíše stagnovaly anebo se podmínky pro jejich vyplácení dokonce zpřísňovaly. Neexistovala tedy prakticky možnost razantního růstu dluhu kvůli tomu, že by snad "socani rozdávali". To je vaše lež. Deficit tvoří převážně dluhy ještě z 90. let, ukradená Nova 10 miliard, povoďně r. 2002, podvázané příjmy v posledních letech a úroky z toho všeho. Žádný Paroubek, to je vaše nestoudná lež. Jednou jsem vás viděl ve veřejnoprávní TV, moderoval jste diskusi o křesťanství, je to k nevíře, ale prý jste "křesťan". Veřejnoprávní TV je placena lidmi bez rozdílu politických sympatií, mám tedy právo za své peníze na nezaujaté informace, pokud tam půjdete ještě jednou, pošlu Radě TV kopii tohoto vašeho pamfletu, aby nebyl porušován zákon o ČT.
neilyoung
15. září 2010 • 22:08
Od roku 1999 se pro výpočet rozpočtů používá metidika ESA95, která zakazuje zahrnování příjmů z privatizace do rozpočtu. ČSFR a ČR nikdy nehospodařila s vyrovnaným nebo přebytkovým rozpočtem, bohužel dopočítáno zpětně je jen do roku 1995, kdy byl schodek 213 mld kč, což je ještě daleko horší, než za chemika Kalouska. Bráno v poměru k HDP byl schodek 13,2% HDP. Byla nutná sanace bankovního sektoru (všechny velké banky byly vpodstatě před krachem) po Klausově bankovním socialismu a oddlužení České konsolidační agentury / banky, což ČR přišlo na téměř půl bilionu korun (půl bilionu = 500 000 000 000). A zadlužili-li za celých 8 let o 600 000 000 000 mld kč, tak ČSSD má na triku směšných 100 mld. Ne, že by se to dalo takhle zjednodušovat, ale pokud může novinář kydat nesmyslné žvásty, tak nic jiného nezbývá. ODS a její klaka zadlužili tuto zemi o téměř 5/4 bilionu korun
stone_pilot
16. září 2010 • 10:41
Pokud si stát pomohl v rozpočtu s příjmy z privatizace, je to OK. Protože nás nezadlužil! S číslíčkama si múžete hrát podle různých metodik jak chcete - v konečném důsledku se počítají úroky z dluhopisů, o kterých píše autor článku. Osobně bych byl spokojenější, kdyby socani prodali třeba Budvar nebo část Lesů, když už nutně museli své voliče podplácet pastelkovným. Sice by stát zchudl na majetku (i když otázka je, na co mu jsou ale vůbec pivovary ....) ale netáhli bychom za sebou takovou kouli reálného dluhu, ze kterého spácíme těžké úroky a splácení jistiny je v nedohlednu. Svádět dluhy na transformaci 90. let je o ničem - když ty peníze na zač. 21. století nebyly, tak si ČSSD mohlo legitimně postěžovat, ale rozhodně neměli právo nás kvůli tomu zadlužovat! Tím spíš, že se to doslova a do písmene prožralo, investice nulová.
okuk
15. září 2010 • 17:59
Všechno bylo už řečeno mnohokrát a myslím, že je málo lidí, kteří by o pravdivosti, v čánku napsaného, pochybovali. Zajímavá je však poznámka o tom, že "mrtvola" se nevzdala svých ambicí. Toto bylo vlastně jasné hned během voleb vzhledem k Paroubkově okamžité rezignaci. Věděl dobře, že to musí udělat dříve, než ho k tomu někdo ze strany vyzve. Zareagoval mnohem rychleji, než jeho kolegové, kteří v té době stále ještě přepočítávali výsledky. Během dalších dnů došlo ale k jedné neuvěřitelné věci, pro kterou nemám žádné logické vysvětlení. Nekonal se žádný předčasný kongres a volba nového předsedy byla odložena skoro o rok (zachován původní termín). Tento fakt nikdo nerozebíral a ani se mu prakticky nikdo nevěnoval.