Komentáře

Zpět na článek

Víza do Kanady budou mít Češi ještě minimálně rok

4 komentářů

zachvat
3. září 2010 • 15:05
Dost dobre nechapem, preco chce Ceska republika zrusit viza do Kanady. Zil som tam od roku 1992-2005 pred tim nez som sa odstahoval do GB. Ani raz sa mi nestalo, aby nieco statny uradnik vybavil na prvy krat dobre. Ked nieco nepobabral, tak aspon ma poslal domov, ze tu nie je kolega, ktory problemu akoze rozumie. Na sude sa mi sudca vysmial, ze chcem byt so svojim deckom kazdy tyzden. Na hrade mate cloveka, ktory staticticky pre Cesku republiku neurobil ani jednu dobru vec. Preco najprv nevyriesite hyperbordel a sikanu na uradoch a potom sa snazte o zruseniu viz. Z hladiska obcana, CR urcite nesplna medzinarodne standarty, je to len taka potemkinova dedinka zaspata v roku 1989.
muhlhaus
3. září 2010 • 07:54
musejí být buď naprostí idioti nebo líná individua, kterým trvá několik let, než jsou schopni změnit evidentně nesmyslný zákon (ze kterého ani oni osobně ani žádní Kanaďani nemají žádný prospěch). Já osobně se do Kanady nechystám, tak mi to může být jedno (zemí bez vízové povinnosti je naštěstí dost), ale vidím to jako varování, co všechno je (ne)možné i v "zavedené demokracii".
okuk
3. září 2010 • 12:06
Řekl bych, že Kanaďané mají plné právo, si svoje zákony měnit kdy a jak se jim zachce. Musel přijít Čech, aby je poučil, jaké zákony mají mít a jak rachle je mají schvalovat. Zároveň , dle dobrého českého zvyku Kanaďany pourážel a zapochyboval o demokracii v zemi.
muhlhaus
3. září 2010 • 12:54
Já mám taky plné právo si o nich myslet svoje. Ale jistě, ať si dělají, co chtějí. Je ale dobré si všímat, co všechno se může dít v zemích s dlouhou demokratickou tradicí. A zároveň se uklidnit, že to u nás není zas tak zlé.