Archív

Zpět na článek

Napoleon Bonabárta

1 komentářů

kahy
25. srpna 2010 • 22:10
Chci se vyjádřit ke škrtům v rozpočtu a k přístupu našich nových, zodpovědných ministrů ke snížení rozpočtů. Již 20 let nám všichni slibují jakési reformy - já vím, že jsou již dávno třeba a také rozumím tomu, že se všichni báli a bojí je navrhnout, protože se jedná o dost nepopulární změny. Nejen že se voličům nebudou líbit, ale navíc je ostatní strany nebudou chtít podpořit aby si neodradily své voliče.
Nyní máme ovšem Vládu rozpočtové zodpovědnosti a tak jsem si myslel (naivně), že ti, co do ní byli zvoleni jsou rozhodnuti přistoupit k úsporám a možná i k nějaké té reformě - OMYL!
Pro mne je naprosto nepochopitelné jakým způsobem chce například pan Bárta šetřit. Bezhlavě rušit stavby, které jsou již rozestavěné mi připadá dost nelogické, ale možná to byl jen způsob, jak si kolem sebe udělat místo pro své známé. Vykřikovat přitom něco o minách a vyhodit tak nepohodlné neznámé. Rozumné by bylo stavby zlevnit. Již dávno je známo, že naše stavby silnic a dálnic jsou dražší a přitom méně kvalitní, než stavby těch dokonalých dálnic například v Německu. Nevím jak je to možné, když máme levnější pracovní síly, levnější materiál atd. Je to až s podivem, že taková věc nenapadne tak schopného podnikatele jakým p. Bárta je. Domnívám se, že tímto způsobem by mohlo šetřit mnoho jeho kolegů ministrů, ale tím pádem by vlastně jejich vstup do politiky ztratil smysl, protože by jejich firmy a kamarádi na státních zakázkách měli jen normální zisky a to přeci nemá smysl vůbec něco dělat, že?