Komentáře

Zpět na článek

Koaliční orgasmus nekončí: Své úrazy si plaťte sami!

12 komentářů

meflex
28. července 2010 • 09:30
1) Za mínusovou státní kasu taky někdo může. Koho potrestáte pane Pavelka ?

2) Vadí mi, že se nikdo z politiků nárokujících si sahat více do našich kapes napřed neomluvil za mínusovou kasu resp. rozpočet(byť třeba za své předchozí kolegy), nevyvodil důsledky - opět jde o konkrétní osoby a ještě si honí triko , jak s námi zatočí - viďte Kalousku?; a pak teprve hlásat nezbytnost těchto kroků.

3) Pokud odpovědnost za výlohy léčení (jedno zda vlastní nebo nevlastní vinou - to se mnohdy blbě určuje) , tak ale srazit povinné odovdy zdravotního na naprosté minimum potřebným a zrav.pojišťovny by spravovali jen tyto případy potřebných. Ovšem definice "potřebných" je také diskutabilní.

4) Principielně jsem zastáncem vztahu pacient = zákazník, kdy zamávám kreditkou a jsem zajímavý pro lékaře, laboratoře a ostat. oborová pracoviště. Nyní odvedu státu 16-20 tis. zdravotního (vč. odvodu zaměstnavatele) a testy, které mi není schopna laboratoř na průvodku od lékaře provést, protože "to není běžný test pane", si zaplatím u soukromého subjektu tzn. peníze zůstanou hezky pojišťovně.
lrkfa1
27. července 2010 • 14:09
Sem napište váš vzkaz!
torinese
26. července 2010 • 14:49
Čtrnáct let platím šílené peníze za pojištění domu, ale nemám žádnou jistotu, že by v případě jakékoliv katastrofy došlo k plnění. Dobře si vzpomínám, jak asociálně se zachovaly při obrovských záplavách české pojišťovny, když vyplaveným sdělily, že mají smůlu, jelikož jsou pojišťěni proti záplavám, nikoliv proti zátopám (či naopak). Dodnes nechápu, jaký je v tom rozdíl.
Mojí známé zase ukradli z uzamčené garáže kolo za 25 tisíc. Nedostala ani korunu, protože ho prý neměla připevněné řetězem ke zdi. Na tuto skutečnost jí samozřejmě při uzavírání smlouvy nikdo neupozornil. Již delší dobu uvažuju o tom, že pojistku zruším.
desetioky
26. července 2010 • 14:37
to by Pavelka a jemu podobni dostali statni kasu do prebytku
maddentist
26. července 2010 • 12:25
Šušínky skvělé vypečené, akorát tak pro nás dobré. Co šušínky, šušně, pane, šušně! Já, jako permanentně ožralý, budu chtít legalizovat svůj stav. Platím za ty jedy, blbě vidím, jsem impotentní a ještě mi ty střízlivé magorské hlavy pouštěj v televizi, popřípadě o nich čtu, pokud najdu brejle. Holec je génius!
okuk
26. července 2010 • 11:53
Souhlasím s autorem, že už to zachází trochu daleko. Navrhovat podobné hlouposti může snad jen blázen. Až si nějaký důchodce zlomí nohu na náledí, bude to jeho vina, protože vyšel v zimě před barák?
jendai
26. července 2010 • 11:31
Neni pravda, ze za kazdy uraz nekdo muze-za veci zpusobene zivly nemuze nest nikdo odpovednost (jo jasne, treba lidstvo muze castecne za to, ze je vic zivelnych katastrof, ale komu to nauctovat?)...ovsem kdyz se nekdo opije a neco si v tom stavu zlomi (nebo nekomu jinemu), nevidim duvod, proc by to meli platit ostatni...spis se bojim, kdo to bude posuzovat a jak moc se bude snazit patrat po pricine, aby nam tu policie prilis neprebujela :-/
lumirel
26. července 2010 • 12:59
Pardon, ale jak "ostatní"? Ten člověk si platí pojištění, odvádí zdravotní z daní a to jde taky na pojistné... Za co tedy odvádím docela vysoké částky? Abych uklouznul v zimě na zamrzlým chodníku a musel si to zaplatit? V době, kdy se marodit nevyplatí nad 16000 čistého ani se zápalem plic...?

Už takhle si beru na nemoce dovolenou a teď, abych se bál vytáhnout paty z baráku.
panna
26. července 2010 • 11:22
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
phantomass
26. července 2010 • 11:34
Hele panno, nauč se prosimtě nsjdřív psát česky, ju? A nevím kde bereš tu odvahu nazývat výše jmenované příklady jako havěť. Chápu z toho dobře, že nejíš, nepiješ ani neřídíš auto? Nehledě na to, že s Tvou gramatikou bych Tě tipoval maximálně na pravidelného odběratele sociálních dávek, kterej vydělává velký h*vno na sebe, natož pak na ostatní