Komentáře

Zpět na článek

Velkoburžoazie: Johnův marxismus naruby

16 komentářů

bobek_79
14. července 2010 • 22:04
"Za vyřešení toho problému by to bylo stálo; Ministerstvo vnitra v rukou VV je krajně nebezpečná zbraň, kdežto Kalousek jako ministr financí je přinejmenším rutinní politik." Kalousek je skutečně rutinní politik, nasekal dluh 230 miliard jako dřívější ministr financí. BRAVO!!!
jendai
8. července 2010 • 13:33
Ano, odbor kultury MF by vznikl ze struktury MK "kulturnost" národa určitě neurčuje přítomnost MK, kultura funguje jaksi sama, ale ta současná je permanentně vyhládlá a chce peníze a proto je potřeba "jemnější síto"...asi by to chtělo spíš lepší systém kulturních organizací spravovaných státem než MK ale MF? Co třeba Ministerstvo pro místní rozvoj?...Vidím to jen z pohledu architekta (a to jsem taky psal), jiné pohledy jsou pro mě skryté, tak se prosím nepouštějte do spojení "vy mě dojímáte" ;-)
jendai
8. července 2010 • 13:45
Jinak ještě k těm církvím - co když premiér bude jaksi...hm...jak to říct..trouba? Nechávat ožehavé věci na jednom člověku je risk, předminulý premiér (tím myslím p. Topolánka) nebyl kupříkladu zrovna vhodný pro jednání tohoto typu. Teoreticky by premiér měl být výjimečný člověk, schopný, rozumný, atd. Bohužel naše politická realita nám předhazuje lidi jako p. Topolánek či Paroubek
pismenacislice
7. července 2010 • 18:02
Ničím! MK stejně slouží z 90% jako přečerpávačka peněz - a ty klidně může posílat rovnou ministerstvo financí.
jendai
8. července 2010 • 10:42
To máte částečně pravdu (neorientuji se ve všech oborech - v architektuře má MK svoje místo, které by bylo teoreticky možná nahraditelné), ale problém je s kompetentností - přece nebude ministerstvo financí rozhodovat o penězích do umění atd., to bychom dopadli s kulturou jako v jednom s pseu­dode­mokra­tických režimů typu Bělorusko.
Příklad: kdybych nahradil pravomoce MK třeba NPÚ, potom by NPÚ musel chtít peníze po MF a MF přece nemá odborníky na to, aby poznali, kam peníze přiklepnout a kam ne, museli by se spolehnout na NPÚ, ale ten by si pak mohl říct o cokoliv...čili dva výsledky - buď korupce, která je stejně a nic by se tedy nevyřešilo a nebo přesun struktury MK pod MF, což také není řešení...
pismenacislice
8. července 2010 • 11:02
Člověče, vy mě dojímáte. Už jste někdy jednal s úředníky z MK? Já jen, že evidentně žijete v iluzi, že na MK sedí kompetentní úředníci, kteří kulturou žijí. Ne, fakt nic ve zlém, ale celé to slavné ministerstvo by klidně mohl nahradit jeden odbor kultury na MF. A šéfy státních kulturních organizací klidně může jmenovat premiér. Stejně tak by bylo záhodno, aby premiér byl tím, kdo vede jednání s církvemi. Fakticky mě baví představa lidí, že kulturnost státu se pozná podle toho, že má ministerstvo kultury.
lrkfa1
6. července 2010 • 17:51
Doležal ale posuzuje a jako vždy víéo problému prdlačku, jen sepíše ideologickou motanici, aby byl zajímavý.
Sám by nedokázal ani táhnout kačenu na provázku, to už Jakeš uměl líp.
zemekf
6. července 2010 • 08:41
Za trošku vlády já dal bych světakraj
lrkfa1
5. července 2010 • 15:38
Předpokládaný ministr kultury Besser vystudoval stomatolgii, Kalousek chemii, Nečas fyziku. Besser dělá tři volební období starostu 20 tisícového městečka a to rozhodně úspěšně. Prostě z pohledu obyvatel, kteří vidí jak si město vede v čistotě, výstavbě pro veřejnost ( domov důchodců, penzion důchodců, obnova náměstí po povodních, revitalizace památkové zoný, in-line dráha, stezky pro cyklisty ( ale ne za peníze jako zlatá Vysočanská )). A co Doležal dokázal? S Reflexem si ani nelze vytřít řiť, jak mrcha klouže. Je s podivem , jak novinářský odpad se soustřeďuje kolem toho plátku
pismenacislice
6. července 2010 • 12:31
Nechte si ty kecy od cesty. Doležal má na svůj názor právo. Já letos Topku volil, tak bych řekl, že mám právo se vyjádřit k ministrům, které TOP09 jmenovala. A Besser se mi zrovna vůbec nezamlouvá. Kdyby bylo po mém, tak bych MK zrušil a finanční toky bych z něj převedl na ministerstvo financí. Ale když už se budoucí koalice shodla, že ministerstvo kultury má zůstat, tak opravdu nechápu, proč ho má vést člověk, který s kulturou nikdy neměl nic společného. Šéf tohoto ministerstva totiž musí jednat s umělci - a zajímalo by mne, jakou autoritu u nich bude mít takovýto člověk. Z vlastních zkušeností s umělci vámi mohu říct, že si Bessera pěkně "podají". Výber ministra kultury a ministra vnitra jsou zatím dvě největší chyby této vlády, myslete si o tom, co chcete, ale bohužel jsem přesvědčen, že na moje slova dojde.