Komentáře

Zpět na článek

Islám: Politická korektnost běsní

18 komentářů

rupert56
11. června 2010 • 12:16
Proč diskutovat s někým (nic osobního), kdo má pouze jediný argument - muslimové nás zničí, pokud nezničíme my je..(takto si vykládám Vaše přirovnání o mrazu nebo vedru - extrém/extrém). Vždyť to není pravda. Vy se opravdu cítíte ohrožen islámem? Proč? S menšinami jistě jsou problémy - v Nizozemsku se Surinamskými pakistánci s Maročany, v Itálii, v Německu - jistě. My máme přece také problémy s menšinami a není to pouze záležitost 1-2 generací, ale mnohem delší problém. Nicméně nechápu, proč bychom měli zbrojit a strašit tím, že pokud něco neuděláme, budeme na hlavách nosit "ručník" a poslouchat muezína (opět častý argument diskutujících). Mým argumentem je to, že pokud teď vezmu pas mohu svobodně dojet do jakékoliv muslimské země (která se právě nepotácí ve válečných konfliktech) a dát si na ulici čaj aniž by se na mě někdo křivě podíval - nemusíte mi věřit, ale je to má zkušenost jak ze záp. pobřeží afriky tak blízkého východu. Ono jak známo od východního porýní ať po jižní karpaty hlavní roli hrají zejména dukáty (které tam popř. utratím). Troufám si tvrdit, že militantní islám ať už aktivně nebo pouze na úrovni sympatií oslovuje pouze zlomek muslimů. Ostatně stejně jako v každém naboženství - včetně fanatických katolíků apod.
stone_pilot
11. června 2010 • 12:51
Nechci muslimy zničit. A vůbec, můj příspěvek nebyl jen a pouze o muslimech. Absolutně nehodlám vyhlašovat nějakému jinému státu válku. Pokud je v Arábii prohibice, rozhodně se tam nebudu hlasitě dovolávat kořalky, protože je to podle mého názoru mé právo. Není. A tak by to mělo platit ale všude a pro všechny. V Holandsku, té tolerantní a liberální zemi, už asi lidem došla trpělivost. My podobné problémy nemáme. Zatím. Že musíme něco udělat neznamená, že volám po nějaké genocidě. Ale rozumná imigrační i sociální politika (i k "domácím") je nutná, jinak se to bude hasit, až nám budou (doslova) hořet předměstí.
kassandra
16. srpna 2010 • 17:24
Vy musíte mít dost jednoduché myšlení, když hovoříte o svých zkušenostech s islámem z pozice turisty )))
shawk
11. června 2010 • 11:19
Není divu, že se naše (rozuměj: česká) média předhánějí ve vymýšlení imperativů. Wilders je chvíli extremista, za chvíli zase populista, zaslechl jsem i slovo demagog. Kdyby autorům zmíněných hloupostí došlo, že on si sám v nizozemských volbách hlasy "nenaklikal", pochopili by snad i to, že na islamských spoluobčanech bude asi něco, co veřejnosti vadí. A to bude asi "velká věc", protože Holanďané jsou známí volnomyšlenkáři a silní liberálové.
Jenže tady jsme v Čechách, tedy ve státě, kde mají politicky korektní tlučhubové na růžích ustláno ...
PS: A Kocáb dodnes v Chomutově nespal ...
stone_pilot
11. června 2010 • 10:48
Proč si profilujeme názory a přidáváme se na nějakou stranu? No protože holt nelze mít na jedné polovině těla kožich a na druhé šortky; jedno z toho bude špatně a my nad problémem nevyhrajeme tím ,že budeme jako moudrá horákyně.... A to v tomto přirovnání ani nemluvím o tom, že venku objektivně mrzne až praští a někteří naivové trvají na tom, že si ty šortky vezmou, že se určitě oteplí. Možná se oteplí, ale oni budou v tu dobu už umrzlí. Takové ty teorie "vyvažování" a korektnosti jsou cesta do pekel.
rupert56
11. června 2010 • 10:54
V izraeli jsem 3 roky pracoval - kdo má pravdu bohužel nevím - zavidím Vám Vaší jistotu. Toť vše, co k tomu můžu říct.
stone_pilot
11. června 2010 • 11:20
Neříkám, že se nemůžu mýlit. Jen reaguju na povzdech, že si tříbíme názory a přidáváme se na nějakou stranu. To je podle mě naprosto normální. Lepší udělat chybu než nedělat nic a nechat se odevzdaně sežrat. Škoda jen, že po 3 letech na Blízkém Východě k tomu nemáte co říct. Na RX by to spoustu lidí zajímalo (naprosto bez ironie!).
rupert56
11. června 2010 • 10:39
Jak jsem psal výše - už to tu jednou bylo: Německý lid, v jakémkoli případě, není ochotný se před tímto nebezpečím sklonit. Za příchozími sovětskými divizemi vidíme židovská likvidační komanda.
rupert56
11. června 2010 • 10:40
reakce na příspěvek - karel79
stone_pilot
11. června 2010 • 10:03
Můžeme si myslet o Wildersovi i o autorovi tohoto článku, co chceme. Ale když tolerantní a bohatí Holandani volí "extremisty", není to přinejmenším k zamyšlení? Oni s těmi muslimy žijí a mají nějaké zkušenosti a pokud nějaký problém opravdu existuje a neextremistické strany s tím nic nedělají, tak čemu se pak divit?