Archív
Dobré časné ráno. Tak ani "Milý přátelé" v náhledu na příspěvky v diskusi zatím nevzbudili pozornost.Nic se neděje, Radiožurnál se svými (s)hity tu bude navěky, stejně tak na Facebooku Radioshit. Hezký den.
Díky této diskuzi vznikl projekt RadioShit. Jakožto zapřísáhlí odpůrci Facebooku jsme nakonec podlehli (účel světí prostředky) a vytyořili lamentační fórum - http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/RadioShit/128634550499905?ref=ts - na kterém si můžem sdělit naše zkušenosti s korespondencí s vedením ČR1, nebo se jen tak vyventilovat - pokud někdo z nás právě doposlechl něco z "hudební " produkce RADIOŽURNÁLU. A možná to časem i k něčemu bude ... Tímto děkujeme panu Stonišovi za to, že díky článku se (po dlohé době) rozpoutala opět diskuze na téma ČR1/hudba. I když bohužel v této smutné souvislosti. I tak se kouněte na RadioShit. Hezký večer
Konečně někdo tento problém alespoň někdo zmínil.Smutné je,že nejdříve musel zemřít Ladislav Smoljak.Je to pravda už hodně dlouho,myslel jsem si,že ten pocit mám jen já s manželkou.Oni v ČRo1.Nevím,ale v tomto molochu mají dvojí metr.Pokud se jedná o Modern Talking,Michala Davida,Helenu Vodráčkovou nebo už jednou v této diskusi zmiňovaného Petra Koláře tak je hrají o sto šest.Nevím podle čeho tuto muziku vybírají.Jsem velký fanoušek U2,Norah Jones,Glena Hansarda a jiných skvělých muzikantů,ale ačkoliv tito lidé vydali řadu CD tak slyším od nich,pokud je už zahrají stále dokola 2 - 3 skladby.V případě U2 to jsou One a Beatifull Day a to že jim vyšlo loni nové CD o tom nikdo ,pokud poslouchá jenom Radiožurnál nic neví.To sámé je i s Norah Jones nebo i Beatles.Ale Český rozhlas bych tedy rozhodně nerušil,nesmíme házet všechny jeho stanice do jednoho pytle.
Konečně si opět někdo postěžoval na Radiožurnál, jen houšť. Sám tak činím pokaždé, když mě zajímají zprávy a po deseti minutách vzteky řvu a ladím jinou stanici. Hudební dramaturgii Radiožurnál totiž vůbec nemá, jednou jsem si z šéfem tamního oddělení vyměnil dva maily a nebyl mi schopen předložit jediný přesvědčivý argument a kritérium podle kterého by měla znít každý týden několikrát ABBA a Petr Kolář. Na třetí email, ve kterém jsem chtěl znát přesné kritéria jejich průzkumů "líbivosti" ani neodpověděl... 
Pane Stoniš, když tomuto tématu věnujete v Reflexu rozhovor a nějaký hutný rozbor, velmi rád Vám s něčím v rámci možností i pomohu, ale zbavme se jednou provždy toho zaplevelení veřejného prostoru!!! A abychom nepaušalizovali, Vltava a Česko jsou výborné stanice a rádio Ostrava pouští i Jamie Culluma, Doors a Radiohead, takže někde to přece jen jde...

Pane Stoniš, když tomuto tématu věnujete v Reflexu rozhovor a nějaký hutný rozbor, velmi rád Vám s něčím v rámci možností i pomohu, ale zbavme se jednou provždy toho zaplevelení veřejného prostoru!!! A abychom nepaušalizovali, Vltava a Česko jsou výborné stanice a rádio Ostrava pouští i Jamie Culluma, Doors a Radiohead, takže někde to přece jen jde...
Ubohost hudebních dramaturgů a cenzorů v Českém rozhlase mě už dávno odradila od poslechu tohoto molochu. Hudebně je rádio ovládáno, zdá se, Janečkovskou mafií. Ty plytké ubohosti omýlané stále dokola musí pravidelným posluchačům snižovat úroveň vkusu. Nic nového na tomto rádiu také neuslyšíte.
-
Ovšem poslouchám jiné veřejnoprávní rádio - BBC Radio 1. Soudruzi rozhlasáci, to už nejsou imperialistické skladby co tam hrají to jsou nové, moderní, pro vás zřejmě nikdy neslyšené hudební žánry vzniklé v tomto, ne v minulém století.
-
Můj dojem je, že dobrý veřejnoprávní rozhlas je základem progresivní hudební scény v UK, která jednoznačně vládne moderní hudbě. Naše hudební scéna je přesně odrazem plytkého nevkusu linoucího se z veřejnoprávních stanic.
-
Ovšem poslouchám jiné veřejnoprávní rádio - BBC Radio 1. Soudruzi rozhlasáci, to už nejsou imperialistické skladby co tam hrají to jsou nové, moderní, pro vás zřejmě nikdy neslyšené hudební žánry vzniklé v tomto, ne v minulém století.
-
Můj dojem je, že dobrý veřejnoprávní rozhlas je základem progresivní hudební scény v UK, která jednoznačně vládne moderní hudbě. Naše hudební scéna je přesně odrazem plytkého nevkusu linoucího se z veřejnoprávních stanic.
Nevím, jaký má pan redaktor hudební vkus, ale dle mého názoru si nepolepší ani na jiných rozhlasových stanicích (u nás v Brně určitě ne pokud neposlouchá po internetu). Naprosto souhlasím s tím, že hudební úroveň ČRo 1 je nedůstojná, nicméně dle mého názoru se naprosto hodí do toho šedivého občanského průměru až podprůměru, kde se na hudbu nekladou absolutně žádné nároky, "hlavně, že nám něco hraje". Tím chci říct, že pokud by například Olympic nebo MD zmizel z repertoáru ČRo 1, je možné, že by posluchačú opravdu ubylo. Naopak pokud nemám k dispozici internet, je pro mne tato stanice jedinou možnosti, jak se dozvědět aktuální a většinou hodnotné informace. Úroveň moderátorů je zcela jistě hodně nad průměrem v českých rádiích, i když to v některých individuálních případech vypovídá o průměru, jehož úroveň je drasticky nízko...
Pan redaktor by si měl uvědomit, že takhle paušálně hází do jednoho pytle dramaturgy Radiožurnálu, jejichž výběr hudby je skutečně strašný, ale zároveň, a to mi vadí nejvíce, s dramaturgy a pracovníky ostatních stanic, zejména Vltavy a Prahy, jejichž práce je při současné "úrovni" rozhlasové a radiové produkce NENAHRADITELNÁ a řekl bych i nejkvalitnější a nejsvědomitější v Čechách!!!
Takže si nejdříve prohlédněte ty, jež házíte do pytle !
Takže si nejdříve prohlédněte ty, jež házíte do pytle !

panna
platíme všichni, i za televizi. jeden má rád holky druhý vdolky. Ať už konečně nová vláda tuto komunistickou zhýralost zruší a nebude nikdo frustrován z toho, že postkomunistická média plná svazáků a komunistů, nevysílají podle jeho gusta! 

hudební dramaturgové ČRo1 jsou naprostí diletanti, z těch věčně omílaných kolovrátkových "hitů" je mi na zvracení. A propos, kolik myslíte, že zaznělo písní od Beatles minulý týden, když jim bylo věnováno celé dopolední vysílání? Poslouchajíc hodnou část dopoledne jsem zaregistroval část A Hard Days Night, než do ní skočila moderátorka.. Jestli si tohle bude číst někdo kdo zodpovídá za hudební dramaturgii, ať se mi ozve, i já lempl bych dokázal sestavit hudební program pro mainstreamového poslouchače 100x zajímavěji, než jejich "profíci"..
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=33957761343