Komentáře

Zpět na článek

"Nové" tváře v politice

6 komentářů

cartouche66
25. května 2010 • 10:24
neznámého autora, obsahující neotřelé myšlenky o "neotřelých tvářích" v politice. Dovolím si zde citovat:
"Věřit šlechtici Schwarzenbergovi s vazbou na nevěrohodnou „Bilderberg group“ je jako věřit komunistům, že teď už ten sociální stát vyjde. Tomu člověku jde jen o to vládnout, navazuje na staleté tradice dalších šlechticů, "vyvolených", aristokratů, nadlidí, lepší společnosti.... doba se nemění, dnešní šlechta možná nesedí v pyramidách a zlatých palácích, ale stále vládne světu, mase ovcí které zavřeny ve svém vlastním naivním světě jdou na porážku a co je nejhorší, nevědí o tom. Jakto že nikomu nepřijde divné, že 20. století je plné neskutečných sociálních experimentů, zničených životů, moře krve a naprosté dehonestace humanity, zatímco dnes je vše růžové, ok, cool, plné slunce a prosperity? Nic nám nehrozí? Sweet illusion.
Informační doba sebou přináší novou podobu propagandy, pomalé omezování osobní svobody, které ovšem nikomu nevadí a vadit také nebude - je to dokonale promyšlené ovládání lidské psychiky. Lidé jako Hitler a Stalin byli také v podstatě figurky, dosazení aby vládli svým malým sociálně experimentálním královstvím, zatímco skutečná vláda nad světem se uskutečňuje a připravuje trochu jinde. Výsledkem několika vysoce kvalifikovaných pokusů v průběhu 20. století (známých jako první a druhá světová válka) je, že brutální válka za účelem světovlády s použitím síly je neefektivní. Státy, které napadnete, se Vám prostě postaví, ikdybyste jim touto cestou chtěli importovat třeba poníky a duhové mráčky. Těch samých nepochybně zcela bohulibých cílů, jaké měli před lety loutkový socialista Hitler a doslova anti-humánní korporace typu IG Farben, je nyní dosahováno jinak, novým evropským způsobem...Pokud ovládnete všechny informační kanály, ovládáte zároveň i lidi, skrz jejich psychiku je vodíte jako loutky přesně tam, kde je chcete mít. Staro-noví ovčáci, kteří stojí mimo klasické národní státy, jsou stejně staří jako humanita sama. "
cartouche66
25. května 2010 • 10:27
"Diktatura tak jak byla prezentována napříč lidskými dějinami je velice hloupá forma vlády, která je odsouzena k záhubě kvůli tlaku na lidi které oligarchie ovládá. Lepší je udržovat ovečky v iluzi spokojenosti, prosperity, zajistit jim zábavu a dostatek jídla („chléb a hry“), všechny kroky k jejich ovládání prezentovat přesně opačně. Konečným vyústěním těchto snah bude potom ultimátní diktatura – taková, ze které již nebude úniku, milionkrát promyšlenější než všechny dosavadní pokusy o podobné zřízení. „Vědecká diktatura“, jak ji prezentoval Aldous Huxley v knize Brave New World, bohužel není ani zdaleka fikcí (sám Huxley to přiznal). EU je prezentována jako hospodářská spolupráce, společenství, spolupráce lidí na krásném a lidském cíli... přitom její skutečný cíl je odstranění klasických národních států. Asimilace celých národů, zničení tradic a typických odlišností, jazyků, vytvoření nového etnického a kulturního celku „Evropanů“. Pokud český politik tohle podporuje, je to sprostý kolaborant. Je to možné jen proto, že každý zlý režim získá negativní konotace až po svém pádu, případně alespoň masovém odkrytí jeho pravých záměrů... pokud bude osud na naší straně, budeme se v budoucnosti dívat na modrou vlajku s dvanácti hvězdičkami se stejným odporem jako dnes na srp s kladivem nebo svastiku.Všichni bez rozdílu fandíme našemu týmu v ledním hokeji, prožíváme intenzivní emoce a jsme hrdí na svou vlast, a přesto tohle připouštíme – ať už pasivitou nebo prostou neinformovanou (=špatnou) volbou. Jaktože to nikomu nepřijde hrozivé, děsivé, nelidské?. Je to totiž zabaleno do blýštivého obalu s pestrobarevnou pentlí, socialistických dotací a až děsivě povrchních známých hesel, narozdíl od nacistické nebo leninovské diktatury prodělal bruselský režim lekci moderního PR a marketingu a zkouší to jinak. Končí to ale vždy s brekem v řetězech. "
cartouche66
25. května 2010 • 10:29
"Přitom před sebou máme typické „We're all in this together“, což je nekustečně hrozné, na tradičním evropském kontinentu nám vzniká dokonalý Brazil a nikdo to nevidí. Snímek Brazil z r. 1985 (doporučuji, obzvlášť před volbami) je skutečně pěkná vize naší Evropanské budoucnosti, podobně jako Orwellova známá predikce je bohužel smutnou vizí trendu naší krásné novodobé diktatury. Byrokracie není nějaké „nezvládnuté papírování“, špatně nastavené postupy, zbytečně složitá řešení – většina lidí nevidí, že to vše je schválně. Je to psychologický postup, Orwellovský newspeak. Mělo by být alarmující, že právě toto je jeden z poznávacích znaků bruselského režimu, ale bohužel - naši novodobí celoevropští vůdci jsou „blbci“, „nemají to zvládnuté“. Omyl, mají to dokonale zvládnuté. Kafka by dnešní Evropu nerozdýchal...

Smutným faktem je, že dnes nikde na světě nefunguje demokracie coby idea vůle většiny při rozhodování o důležitých záležitostech, prakticky nikdy to nebylo myšleno vážně. Demokracie je jen součást iluze, která velmi brzy zmizí nadobro. Schválně: kolik lidí ví o Severo Americké Unii (veškerá podobnost čistě náhodná)? Pokud se někdo spoléhá na únik např. do USA jako na záchranu sebe a své rodiny, tak nepochybně zapláče. Na území Spojených států amerických totiž vzniká policejní stát, kde by se Washington právem bál. Vše, před čím Otcové zakladatelé utíkali, za vedli válku o nezávislost, jejich potomky dávno dohonilo. Za studené války vznikl obraz USA jako nebeského království, avšak pravda je taková, že se jedná o menší zlo. Menší, resp. lépe kamuflované, ale ZLO. Tamní společenské klima je neomluvitelné a dokonale ilustruje ideu nové promyšlené diktatury."
celý článek zde - http://www.dfens-cz.co­m/vi­ew.ph­p?cis­loclan­ku=201­0052401
panna
25. května 2010 • 06:59
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
cartouche66
25. května 2010 • 10:22
Žvásty pitomů - to už dávno nefčí!
cartouche66
25. května 2010 • 10:41
Přeci ještě z článku odcituju pro ovce bečící tyto oficiální propagandou uměle šířené a tiše podporované žvásty: "Uměle vytvořený boj pravice s levicí, který je dnes politickým tématem většiny národních států, je stručně řečeno „outdated“. Jejich největší zbraní je stereotypizace různých názorových skupin, noví samozvaní vládci ale stojí mimo jakékoliv stereotypy, jsou proto imunní vůči všem půtkám „dole na zemi“. „Tradiční“ pojmy dávno ztratily význam, kdekdo se nazývá tak či onak a naprosto to nekoresponduje s jeho skutečnými cíly, ve skutečnosti se mezi námi odehrává boj mezi dobrem a zlem. Boj starý jako lidstvo samo. Na tento zápas se zapomíná, stává se z něj klišé, je cynicky znevažován, ačkoliv právě na něm stojí veškerá pods*** všech konfliktů a lidských interakcí... Bohužel, bojovníci dobra jsou v tragické menšině, jeviště je zcela ovládáno stíny a hrůzami o jakým se nám ani nesnilo. Klíčem je probuzení z letargie, pochopení souvislostí – je k tomu potřeba intelekt a touha stát na správné straně barikády, uchopení slova „změna“ ne jako prostředku ke zhoršení situace, nastolení vlády nebo psychologického nátlaku, ale jako prosté bytostně humánní touhy změnit věci k lepšímu pro sebe i ostatní. Lidé rozhodně nejsou hloupí, jsme ve své podstatě velice silné bytosti schopné velkých věcí... můžeme být vděční, že žijeme v období, kdy pravdu lze ještě nalézt. Díkybohu za promyšlený systém kybernetického sdílení dat známý jako internet... je jen otázkou času, kdy jim přestane stačit pouhé zahlcovaní propagandou a kontrolování a rozhodnou se přikročit k totální cenzuře, nejenom náznaky již tu jsou. Cenzura prováděná novou evropskou diktaturou není a nebude brutálně průhledná, nejdříve se musí učinit kroky k tomu, aby ji populace sama vyžadovala, k ničemu jinému dnešní politická korektnost, falešná morálka a domnělá ochrana planety (dokonalá cesta k populační autocenzuře) ani neslouží."
Jen dodám že autor není "rudý", nýbrž je volič Strany svobodných občanů.