Komentáře

Zpět na článek

Paroubkovo totalitní já

26 komentářů

foxx
20. května 2010 • 23:01
Vážení, my občané Vás musíme upozornit na jednu věc. My musíme pracovat!!! Na rozdíl od Vás.
My si musíme na živobytí vydělat prací......., takže, jestliže Vy nemáte co na práci, tak nás neotravujete Vašim trapným dohadováním, urážením atd. Myslíte si, že celý národ je banda hlupáků? To si o nás pane Paroubku vážně myslíte? Vaše manželka si vydělá dost peněz, aby Vás uživila( to jsou její slova ), tak by jste měl v případě, že máte trošku hrdosti v sobě odejít z politiky a neruinovat poslední zbytek toho, co tu zbylo. Vy nemusíte mít o sebe strach, manželka Vás uživí, ale co my ostatní????
cartouche66
24. května 2010 • 00:29
Vy ostatní budete muset zas jak přitroublíci přiroublí makat pro zisky kapitalistů A dobře vám tak!Nám je Práce odcizená, protože doba, po kterou pracujeme, nám nepatří, není zcela naší součástí – je především prostředkem jak se dostat k penězům. Protože svoji práci prodáváme jako zboží jednotlivým šéfům i buržoazii jako celku, jsou to oni, kdo ji kontroluje, komu náleží a kdo z ní má skutečný prospěch. My jen musíme pracovat tak dlouho a tak rychle, jak se po nás chce. Bojujeme tedy proti námezdní práci, která je základem našeho vykořisťování a celého kapitalistického systé­mu.Ne­pracu­jeme, abychom bezprostředně uspokojili potřeby své i druhých lidí. Životní potřeby nám zprostředkovávají mzdy – peníze, protože odcizené jsou nám i produkty naší práce, které patří buržoazii. Odcizená je nám celá společnost: vztahy, na nichž stojí, její struktury, instituce, bohatství i vědění. Diktatura kapitálu tak panuje i mimo práci. Volno, na které se těšíme, je její součástí. Je to kapitál a ne my, kdo určuje, jak jíme, milujeme, bydlíme, cestujeme, bavíme se… Proto bojujeme proti kapitalistickým společenským vztahům jako celku, který nás uzavírá do obrovské továrny, kde jsme jako dojné krávy v každém okamžiku našich životů.Tahle společnost nám nabízí jen boj o holé přežití, kde nejsme nic víc než pracovní síla a spotřebitelé. Jen se to celé balí do krásných řečí o hodnotách slušného občana a potřebách vlasti a ekonomiky, do módních trendů a bezduchých životních stylů, které na nás dennodenně chrlí média, politici, vědci, celebrity… Jsou snad značkové hadry, nové mobily a plazmovky, auta na leasing a bydlení na hypotéku, páteční mejdany, televizní show a rodinné idylky v nákupních střediscích dostatečnou náhražkou za opravdu lidský život? Je to všechno, po čem skutečně toužíme a co reálně potřebujeme?Jsme třída proletářů a bouříme se!
cernysvetlo
19. května 2010 • 19:39
Když se tak porozhlédnete po klace pana paroubka na jeho sešlostech, tak levici také lze s úspěchem k jeho voličstvu pogratulovat. Pivo za dvě či zadáčo a ruku vždy připravenou na dávky, ale práci se vyhnou na sto honů? Obávám se, že 50% z těch vašich 50% si toto označení zaslouží.
kovarik
19. května 2010 • 17:09
Pro nás mladé, kteří jsme únor 1948 neprožili jako osobní zkušenost, je toto datum především historická událost, kdy byla s konečnou platností rozhodnuta otázka politické moci, došlo k likvidaci pozic exponentů buržoazie v politickém životě republiky. Nyní, 30 let po únoru 1948, jsou pro nás mladé ideje Února živou výzvou.
sami68
18. května 2010 • 10:43
Souhlas.Stačí vyměnit jména politiků ČSSD za tehdejší představitele západních zemí a ČSSD za "západní imperialisty" a máme tady článek z Rudého Práva 80-tých let jako vyšitý.Alespoň člověk ví kde pan Holec chodí pro inspiraci.
pifl
18. května 2010 • 12:54
Sem napište váš vzkaz!Nezbývá než souhlasit!
samuel1kb
18. května 2010 • 07:52
Z autorova příspěvku je jasné, že rozhodně neobléká oranžové tričko.
Je to bohužel také informace jediná.
Proč hrozí, že volby vyhraje Paroubek, když tolik let sqěle vládla modrá trika?
Proto to zoufalství?
kovarik
19. května 2010 • 17:13
Tolik let ? No, já to vidím tak na dva něco - kde berete "tolik let"?
morskydracek
17. května 2010 • 15:01
Musím jen souhlasit. Poked se ovšem tento oranžovej gang dostane k moci, nebude tady pro Vás bezpečno.
panna
17. května 2010 • 17:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.