Archív

Zpět na článek

Zvyšovat daně je omluvitelné

1 komentářů

navodar
20. dubna 2012 • 21:32
Nevím, školy nemám, ale kdybych já chtěl šetřit, tak začnu v první řadě u těch, co celý život nic nedělají a jen berou, zatímco tato vláda jen ždíme ty, co denně chodí do práce, aby si za svůj plat rok co rok koupili méně a méně.
Stejně jsem přesvědčený, že všechna zvyšování daní jsou jen proto, že státní sféře chybí peníze, a už pomalu není z čeho brát, aby ministerstva, kraje a obce mohly rozdávat svým kamarádům v neprůhledných tendrech.
Proč nemusí tu kterou zakázku udělat ten, co jí vyhraje? Kdyby jí nemohl dál prodat, tak by se korupce, např. ve stavebnictví, zmenšila na desetinu.
Proč krmíme rodiny s deseti dětmi, když je jasné, že ty děti mají jen proto, aby braly dávky? Přídavky na tři děti, chceš mít deset dětí, prosím, ale za své.
DPH - mám na jídlo řekněme 10000 Kč, nemám víc, ať si stoupne DPH třeba na 50%, nemůžu dát víc, protože mi zaměstnavatel víc nedá, tak si holt místo 50-ti rohlíků koupím jen 40, hlady neumřu a pekař může propustit jednoho člověka - jaký má tohle smysl?
Myslím si, že by každý normálně uvažující člověk na nějaký čas na zvýšení daní kývl, kdyby to bylo spravedlivé. Kdyby musel každý dát, ne jen důchodce a pracující a kdyby se toho vybraného půlka nerozkradla.