Komentáře

Zpět na článek

Zprávy České televize: Bavte se s námi!

9 komentářů

najmada
24. ledna 2012 • 20:23
taxem dneska asi konečně prozřel, jaxe čt vyrovnala s úbytkem reklamy na svých stanicích. doporučuju pořad jak na padesátku aneb reklama na swiks. horst fuchs by puknul závistí
pismenacislice
24. ledna 2012 • 11:17
Když někdy koukám na zprávy ČT, tak mám dojem, že redaktoři ČT celé dny sedí u internetu - a kopírují si zprávy, které přes den přečetli - a pak to večer v televizi předříkají. A občas ještě pro efekt přepojí obraz a zvuk na nějakého redaktora, který stojí někde venku - a ten pak dramatickým hlasem předříká, co četl on.
panna
24. ledna 2012 • 09:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
cartouche66
24. ledna 2012 • 09:35
To jsou žvásty pologramotný kvočny. Pravice a levice jsou dvě ruce téhož kapitálu, z nichž ta jedna pouze předstírá, že méně škrtí! Reálné komunistické hnutí se staví proti všem buržoazním stranám „pravice“ i „levice“, proti parlamentarismu, odborářství a všem silám, které udržují sociální smír. A říkám-li komunistické hnutí,ty mrtko prašivá, nemám na mysli soubor "levičáckých" partají a federací ani jen ultralevičáckých skupin a organizací. Hovořím o každodenním viditelném i neviditelném, uvědomělém i neuvědomělém odporu miliard proletářů a proletářek, kterým se bouří proti podmínkám své existence v kapitalistickém systému.Tento odpor není vyvoláván žádnými idejemi a povětšinou se za žádné ideje a pod prapory nějakých ideologií ani nevede. Vyvolávají jej právě podmínky naší existence. Hodím-li se marod, abych nemusel do práce, jsem jeho součástí stejně jako stávkující pražští tramvajáci nebo argentinský proletariát, který povstal proti bídě, protože se rovněž snažím redukovat míru svého vykořisťování a kontroly nad mým životem - a tak napadám valorizační proces kapitálu. Přestože v sobě všechny tyto boje nesou zrnko negace kapitalismu, jsou všechny omezeny jen na částečnou kritiku kapitálu. Teprve nastolí-li vývojový cyklus kapitálu takové podmínky, které proletariát donutí k pokusu o totální negaci svého postavení coby proletářů a proletářek, a tedy k útoku na sociální vztah, který je základem kapitálu - vztah, na jehož jedné straně jsou vlastníci výrobních prostředků a na straně druhé ti, jimž nezbývá než prodávat svoji pracovní sílu na trhu za mzdu (cenu), která jim umožní koupit si zpět „život” v podobě výrobků a služeb udržujících a reprodukujících pracovní sílu (a to včetně zábavy, vzdělání a zdravotní péče). A tento pokus o totální negaci znamená povstání proti všeobjímající a všeovládající totalitě kapitálu - proti jeho diktatuře.
cartouche66
24. ledna 2012 • 09:51
Ommlouvám se chytrým a vzdělaným za toto odbočení od ústředního tématu, ale musel jsem zareagovat na hloupé kvávání týhle kvočny bezmozku, aby tu nešířila lživé a matoucí pindy a klišé o jakési údajné "pravici" a "levici". Víme přeci že člověk s se vždy vyvíjel, vyvíjí a bude vyvíjet jako nedílná součást společnsoti do níž se narodil a bez níž zákonitě hyne. Je jí formován zcela a bez ní není ničím. Celý pojem "pravice" je pouze historicky podmíněné označení vyznavačů postojů těch, kteří ve francouzském Národním shromáždění zasedli v roce 1789 napravo. Jednalo se o zástupce kléruu a šlechty, tedy prvních dvou stavů. Proti nim se jako opozice zformovalo měšťanstvo (tzv. třetí stav), jehož zástupci zasedli nalevo. Takže vpravo byli obhájci "régime anciente" - čili hodnot konzervativních privilegií prvních dvou stavů odvozujíích svoji legitimitu od Boha a hájících monarchii a "osvědčené" hodnoty patriarchální rodiny a vlasti. Proti nim vlevo sedící "třetí stav" vyhlásil heslo Svoboda, Rovnost, Bratrství". Tedy na prvním místě zrušení privilegií prvních dvou stavů, hodnotu lidského jedince jako člena společnosti zákonem rozvných lidí. Tyto požadavky se postupně přetransformovaly v teorii liberalismu, což bylo později "převráceno" účelově na tzv. pravici. Konzervativci pak uchopili heslo Vlast a to se přetavilo v nacionalismus a šovinismus. Čili pojem "levicové" tak jak ho překovali tihle reakcionářští ideologové zcela odporuje základům na nichž se politická "levice" ustavila. Stalin tedy není ničím jiným než "rudým carem", který vládne za pomoci "rudé šlechty" (nomenklatury). Jde tedy navzdory základům ke kterým se hlásil o pravicovou diktaturu. To ostatně potvrdil i Lev Trockij, když v roce 1940, krátce před svojí smrtí napsal, že "SSSR dnes je prakticky fašistický stát". Naproti tomu liberálové hlásající anarchii ve výrobě a bezbariérový globální obchod jsou levice!
borabara
23. ledna 2012 • 16:15
pokial mate moznost, skuste tyzdne pozerat spravy svk televizii, kde dodnes ostava (popri spravach o zvieratkach) ostava neprekonany prispevok - ked robili o 19tej zivy vstup z D1, kde sa rano o 7ej zrazili 3 osobne auta a skomplikovali tak dopravu. a nepovsimnute ostavaju aj herecke vykony redaktorov. skratka fraska. no kazdopadne, ked si po tom tyzdni pozriete spravy CT, tak Vam budu pripadat ako to najuzasnejsie spravodajstvo vo svete.
nikoletacml
23. ledna 2012 • 16:03
Zajímavý postřeh, jen myslím, že Rosí je křestním Luboš..ale jen drobnost
cartouche66
23. ledna 2012 • 14:54
Konečně trochu kloudnej článek! Ale to lavní si opoměl - že se právě nijak od tý BBC a podobnýho meainstreamu mnoho neliší, jen ve formalitách. Ale tím hlavním - tedy soustavným lhaním a falšováním zpráv jsou na tom stejně jako všechna korporátní média, byť by měla nálepku "veřejnoprávnosti". Jak dostanou svodky z centrály, tak už jen papouškujou bez vlastního názoru, bez srovnávání a připouštění alternativních svědectví a názorů. Kdyby se aspoň u toho netvářili že jsou nestranní a objektivní, když z každé zprávy a věty čiší dvojí metr jejich chlebodárců a poplatnost meainstreamu politické korektnosti ...
Jirka1313
24. ledna 2012 • 10:28
Souhlasím s vámi, že pan Holec poprvé odvedl dobrou práci. Dále už ne. Pokud byste znal zprávy BBC, nemohl byste říci, že se to nijak neliší. A pokud píšete o absenci "vlastního názoru", je vidět že jste nepochoil rozdíl mezi zprávami a komentáři (komentovaným zpravodajstvím). To jsou věci diametrálně jiného významu a musí mezi nimi být široká a zřetelná hranice, aby to pochopil každý. A to obzvláště u veřejnoprávní TV. Ale v době, kdy se celá léta u nás zpravodajství takto nedělá, naprosto chápu, že to málokdo ví.