Komentáře

Zpět na článek

Václav a Vaklaf: Najděte 5 rozdílů

13 komentářů

jan77
25. prosince 2011 • 10:14
Atentat v Lutychu spachal imigrant ze severni Afriky v minulosti jiz nekolikrat souzeny za prechovavani zbrani a drog.
cititor
23. prosince 2011 • 13:09
Je mi líto každého lidského života,pokaždé nás to přistihne nepřipravené. Tím víc, čím nám je člověk bližší.
Ale i v tento den bychom si měli dívat na věci koukat střízlivě. Českému národu chybí osobnost,vůdce, vzor. Proto má snahu si věci a skutečnosti idealizovat a dotvářet si děj, události a skutečnosti podle svých ideálů, byť často nekriticky.

ište váš vzkaz!
panna
22. prosince 2011 • 20:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
hlub
21. prosince 2011 • 11:30
Vůbec se neomlouvejte, ta poznámka byla 1. zcela na místě a funguje jako oprava špatné formulace 2. mi dělá radost, ježto poukazuje na informované čtenářstvo (jsem tu nový a zatím nevím, co čekat
jrikucera
21. prosince 2011 • 10:53
Omlouvám se za jedovatý tón, byl jsem večer asi nějak nabroušenej, nebo co… To pak někdy neadekvátně reaguju na projevy úšklebného rádoby světáctví ve stylu Petra Holce. Což tedy není Váš případ. Každopádně jsem si i já ten výsměšný tón mohl odpustit, takže sorry
hlub
21. prosince 2011 • 10:31
Bylo mi 19. Havel skutečně mluvil většinu času česky (překládal Žantovský), ale na úvod řekl několik vět anglicky, včetně vtipu, jemuž se Kongresmani nezasmáli. Ale díky za opravu, čekal jsem na ní
jrikucera
20. prosince 2011 • 22:43
Nevím, kolik bylo autorovi článku v únoru 1990. Mně bylo dvanáct, takže si z TV pamatuju, že Havel v Kongresu nemluvil legrační angličtinou, ale česky s anglickým překladem. Takže je pěkná blbost, že mu "senátoři" nerozuměli (nebo to má znamenat, že mu nerozuměli jenom senátoři a poslanci ze Sněmovny reprezentantů jo?). Kongresmani každopádně tomu, co říkal, dobře rozuměli (ty standing ovations vypukly vždycky až po přečtení překladu toho, co Havel řekl). Čili bych panu autorovi radil nemachrovat znalostí dobových detailů, když o nich ví tužku.
hlub
20. prosince 2011 • 17:49
.. také by mne to zajímalo - spíše jen hádám, že Merkelová má představu docela dobrou a Cameron se v tom krátce (cestou do Prahy) orientoval též - jinak souhlasím - myšlení světa o Havlovi bude zhruba odpovídat našemu myšlení o Gándhím - nejdříve salutujeme a potom pátráme v paměti..
pismenacislice
20. prosince 2011 • 16:12
Nechtěl bych být škarohlíd, ale zajímalo by mne, kolik ze zahraničních politiiků skutečně zná Havlovu roli v polistopadovém vývoji. A dokonce bych řekl, že málokdo z nich skutečně ví, jaké pravomoce má český prezident.

Protože téma Havel se objeví téměř vždy, když v zahraničí řeknu, že jsem z ČR, tak mám trochu představu o tom, jakou mají představu o Havlovi v zahraničí. Většina lidí např. byla překvapena, že jako prezident neměl Havel moc pravomocí - a že transformaci dělal premiér. Lidi mimo ČR většinou znají jen toto: Havel byl za politický vězeň a dramatik, potom se stal prezidentem - a všichni ho měli rádi. Tečka.

Já si skutečně myslím, že ten český pohled je střízlivější. Já Havla pozitivně hodnotím za jeho chování za totality a za to, že nám Legendou o Václavu Statečném dokázal otevřít dveře do všech důležitých organizací a států. S Havlovou politikou po převratu už téměř vůbec nesouhlasím, ale stejně si myslím, že být víc lidí, jako byl on, svět by byl lepším místem.
kicker
20. prosince 2011 • 18:07
Tak s tím se dá souhlasit. Ještě trochu nesouhlasím s tou jeho politikou "necháme komunisty a já budu prezident" ale jinak ok.