Komentáře

Zpět na článek

Prezident má mít nižší pravomoci. Proč však kvůli tomu měnit způsob jeho volby

5 komentářů

avina
1. října 2011 • 13:50
Současný prezident je nestraník-vystoupil ze strany.
Stačil by premiér,místo prezidenta.ˇUstavou by měli překvalifikovat Senát-členové neplacení státem,čest být senátorem zásluhami....
pgotze
20. září 2011 • 18:02
Cela diskuse o pravomocech prezidenta a zpusobu voleb je naprosta absurdita. Je to reakce na to, jak proste Klaus jako prezident funguje, Klaus je holt silny prezident jako osobnost a to vsem tem radobypolitikum desne lezi v zaludku. Probuh jak muzu nekoho zvolit prezidentem a pak po nem vetsinu obdobi plivat, to je jako bych plival sam po sobe. Klaus za chvili konci a ani levice ani pravice nema vubec zajem cokoliv menit, protoze si tam tentokrat chteji zvolit nekoho, kdo jim to "nebude kazit". Ze by se ptali volicu, at si tam nekoho zvoli sami a jeste mu dali vice pravomoci, tomu nikdo neveri. A pokud tedy bude stale volen parlamentem, tim ze klaus konci, je blahove si myslet, ze ted bude nekdo prezidentovi pravomoce snizovat.
muhlhaus
20. září 2011 • 15:21
by to mělo logiku. Přímá volba, pravomoci větší (odhlédněme od toho, koho máme na hradě nyní). Pak by se mohl konečně zrušit senát (nebo by senátoři mohli být neplaceni a zasedat jen jednou za čas) - ale to asi bohužel neprojde.
von.rammstein
20. září 2011 • 17:46
větší pravomoci? no to jste se asi zbláznil!
sendyman
20. září 2011 • 18:56
"Asi"?