Komentáře

Zpět na článek

Ladislav Jakl: Navalte prachy a držte krok!

16 komentářů

sirhumphrey
22. září 2011 • 19:10
Lidové noviny žertující
Publikováno 19.09.2011 v kategorii: Hrubá záplata
Poslal mi jeden novinář z Lidových novin tuhle esesemesku:


„Dobrý den, ani po opakovaných žádostech nám Kancelář prezidenta nesdělila celkovou částku (plat, odměny, prémie), která Vám náležela za rok 2010 s odkazem na to, že to zákon neumožňuje. Jenže experti tvrdí opak. Chtěl bych se zeptat, zda tedy neodtajníte tuto sumu sám. Děkuji za reakci, hezký den přeji. Křivka-LN“

A já mu odpověděl:

„Neodtajním. Naopak, pokud Kancelář prezidenta republiky zasáhne do mých práv a bez mého souhlasu tato data zveřejní, pravděpodobně ji budu žalovat o odškodné za újmu. Mám totiž velmi krásnou partnerku, což si nedovedu při své vizáži vysvětlit jinak, než že žije v iluzi o mém kdovíjakém platu. A protože to je opravdu úžasná žena, budu chtít zatraceně vysoké odškodnění, jestli mě opustí, až o ty iluze bude bezohledně připravena.

A tady se můžete podívat, co z toho LN vyrobily. A pak že nemají smysl pro legraci.

http­://www­.lidov­ky.cz­/jakl-jestli-zverejni-muj-plat-zazaluji-hrad-o-odskodne-p1i-/ln_­domov­.asp?c­=A1109­14_165­243_ln­_domov­_ape

L. J.

http­://www­.ladis­lavja­kl.cz­/?p=12­74
lukreciab
18. září 2011 • 13:22
„Čuníka od koryta slovy nedostaneš. Chce to vždy jednu do rypáku“. Dodal bych, že ani pak to nefunguje, protože rekorytarizace přináší nové a nové čuníky; nestačí je odehnat, ani pozavírat. Je nutné jim koryta odebrat. Majetkové rozdíly ve společnosti se prohlubují. Cílené zadlužování méně majetných skupin jim umožňuje utrácet, jako kdyby na tom byly lépe, než ve skutečnosti jsou. Politici dostanou hlasy, jejich ekonomové nové posty, obchodníci dočasné příjmy a dlužníci fatu morganu lepšího a úspěšnějšího života. Každá fata morgana se nakonec rozplyne v horkém vzduchu a nemajetní jsou na tom zase o příčku hůře než ti majetnější. Zadlužování tedy majetkové rozdíly pouze prohlubuje. Co těm slabším poskytnout namísto půjček vzdělání? Co je naučit podnikat? Pracovat? Postarat se o sebe, stát se autonomními lidskými bytostmi, ne jen zoufalými přívěsky Státu? Nikdy si nesmíme „zvyknout“ na osobní zadluženost, na státní dluhy a rozpočtové schodky; bez ohledu na stranickou příslušnost. Žití v dluhu není životem, ale trestem. Jak říkal T. Baťa: „Splácení dluhů je tou nejlepší ínvesticí“. Spočítejte si to; a učte své děti, co se ve škole neučí: Nemáš na to? Polož to! A učte se to i vy. Nezvykat si, nikdy si nezvykat – na nic. Obzvláště ne v zemi, kde jsou politické strany prosté podniky s.r.v.o. (tedy s ručením velmi omezeným), které především obhajují privilegovanou pozici svých privilegovaných členů, nic víc. Vše ostatní je hra, pozlátko a tvrdá, pragmatická, kšeftmanská strategie, kšeft a handl. Obzvláště v zemi, která uzákonila korupci, stranický lobbismus a drobný tisk ve smlouvách – vše namířeno přímo proti občanům unavené a zklamané země.
lukreciab
18. září 2011 • 13:03
„Pokud kancelář zasáhne do mých práv a bez souhlasu data zveřejní, budu ji žalovat o odškodné za újmu,“ - tak to by byl frajer a zašla bych mu poplácat a připít ke Kellymu!
Ten je teda fakt na koni tak, že má pocit "nedotknutelnosti". Tito jsou však příslušníky opovrhované kasty. Jojo, Jasná páka: "..ať tak a nebo tak, všechno je naopak..". Jistě pan rocker zná
lukreciab
18. září 2011 • 12:54
http­://dot­sub.co­m/vi­ew/01a­d2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55
Nevím proč, ale je jasné, že lidé budou mít nadále a stálo to, co si nechají líbit. A otázka platů těch, kteří za nás rozhodují je hodně důležitá. Neměli by své finanční průsery přenášet na lidi dole, ale nést za ně setsakra odpovědnost. Island, Španělsko by pro nás měli být příkladem, ne odstrašujícím, ale v tom smyslu, že lidi se zajímají. Extrémisté nejsou ti dole, ale ti nahoře, kteří se chovají v duchu, vy jste tu pro nás, ne my pro vás. A když to nepochopíme, tak si je nadále zasloužíme. Mohla by Vás zajímat tato infa:
Pavel Tykač (majitel Motoinvestu) se stýkal s Václav Klausem. Slavil dokonce u Klausů Václavovic narozeniny. Poradcem v Motoinvestu byl bratr "otce" privatizace Aleš Tříska. Dušan Tříska byl poradcem Klause v ekonomických otázkách privatizace. Klaus dokonce Pavla Tykače pozval do Komise pro dohled nad kapitálovým trhem. Kolik bylo vytunelováno Motoinvestem? Nic nebylo prokázáno. Byla již tehdy v justici korupce a mafiánské praktiky?
Pavel Tykač po nějaké době koupil společnost Czech Coal (těžba hnědého uhlí na Severu Čerch) a nyní se držte: "říká se, že vlastníkem anonymních akcií v Czech Coal v hodnotě 1,5 miliardy je Václav Klaus". Proč se nechal Klaus slyšet, že anonymní akcie nezruší a proč chce vyvlastňovat majetky občanům ČR na Severu Čech?
http­://www­.ces­kapo­zice­.cz/byz­nys/fi­nance/­miros­lav-kalousek-doporucuje-investujte-do-zadluzeni-svych-deti
http­://www­.ces­kapo­zice­.cz/zah­rani­ci/e­vropa/­spanel­ska-revoluce-zacala-na-islandu
http­://im­cmedi­a.cz­/?p=500
marounek
16. září 2011 • 13:49
Elita nemusí dokazovat kolik bere! Od toho jste tu vy, socky a vašet transparentní účtíčky, abychom si mi, mocní, mohli vždy zkontrolovat vaše almužničky, a to jestli někde náhodou neberete o korunu, nebo haléř více.
von.rammstein
16. září 2011 • 18:24
ale kdo je ta elita?
vonrammstein
17. září 2011 • 00:18
To jsou lidi, co nekradou, ***.
ivanb
15. září 2011 • 15:28
...je jistě snazší bombardovat lidi na vedoucích pozicích, páč na tom nemůžete nic ztratit, ale dejte becha abyste se neopakoval, to vono to už potom neni taková bžunda. A poznámka druhá, co ještě všechno udělá RX s obálkama, aby prodal alespoň polovinu toho, co si nechá vytisknout???
ivanb
15. září 2011 • 15:30
Mám tam navíc e a chybí mi tam a. Tak pardón!
harve
15. září 2011 • 15:00
aby mi nerupla cévka, nebo slezina.....