Jídlo a pití

Jídlo a pití

Zpět na článek

Prazdroj chce oslovit nové spotřebitele. Uvádí na trh moderní český ležák Proud s nižším obsahem alkoholu

12 komentářů

Markus Wassertrüber
4. března 2024 • 07:49
Sladký mixy v barevných lahvičkách, ééé, to pivo je hořký, mamííí! Je to jasný...
Daniel Schauz
3. března 2024 • 21:23
Já prostě do svý věkový kategorie nezapadám... Prej vysoká hořkost a kolik takových piv je?
Markus Wassertrüber
4. března 2024 • 07:51
@Daniel Schauz já taky ne a jsem rád.
jir-ka
3. března 2024 • 18:52
Ta Plzeň už dávno není co bývala . Jezdil jsem do Plzně sTatrou 148 do dílny na servis a popíjeli jsme vždy desítku . Čepovaná přes kompresor a dnešní Plzeň se jí nemohla rovnat . Teď žiji kousek od Plzně a Plzničku už nedám . Chuťově nic moc . Připadá mi hodně slabá . Když tak radši Gambrinus .
lug70
4. března 2024 • 12:23
V roce 2009 jsem v plzeňském pivovaru byl na exkurzi. Tam nám mladá průvodkyně bez okolků práskla, že pivo pro český trh a ostatní východní trhy je vařeno z granulátu a vody z vodovodního řadu. Pivo je uvařeno ve velkém množství na více stupňů a potom se teprve ředí na požadované stupně. Všechno samozřejmě k vůli úsporám. Tradičním způsobem, z pravého žateckého chmele a vody z hluboké studny, že je vařeno pivo jen pro západní trhy a na ochutnávky pro turisty na exkurzi. To pivo bylo vařeno přímo na požadované stupně, takže se už vodou neředilo a hned šlo do plnící linky. Tu várku piva určeného pro turisty jsem ochutnal a chutnalo jinak, nesrovnatelně lépe než co je u nás v lahvích a sudech. Potom mi i došlo, proč mně po vypití plzeňského piva vždycky pálila žáha. Z toho piva pro turisty mně totiž kupodivu žáha nepálila. Možná, že je to dnes už jinak, ale moc tomu nevěřím. Český trh je nadnárodními korporacemi furt brán jako podřadný, kde české prase všechno spáse.
jir-ka
4. března 2024 • 14:00
@lug70 Zdravím vás . Od r. 1980 až 1984 jsem pracoval jakko řidič nákl. automobilu u fy. Armabeton Plzeň . V té době probíhala stavba nové varny a chlapci kteří jezdili s automixem na beton , na dílnu vozili lahváče , ale určené na export . Určené do Španělska 0,7l a chuť excelentní . Vodu dováželi třeba i z Chebu , protože Cheb má ve
svém majetku na Německé straně lesy a prameny pitné vody . Za další můžeme Plzni děkovat za zlikvidování Pivovaru Cheb , pivovaru v Karlových Varech i jinde . A protože Przdroj Plzeň není česká , podle toho to pivo ( ne ) chutná .
reproman
4. března 2024 • 14:23
@lug70 Každé pivo chutná lip přímo v pivovaru. Vždycky.

Neředí se pivo ale uvařená mladina, a to odjakživa. Od toho se pak odvíjí udávaná stupňovitost. 10° neznamená nic jiného, než že je mladina po uvaření naředěná na hustotu, která odpovídá 10% roztoku cukru, měřeno cukroměrem. Nic víc v tom není a nikdy nebylo. Kupodivu ale tuhle elementární věc nezná skoro nikdo ze samozvaných odborníků.
Roy Pulsipher
3. března 2024 • 17:56
Ono pivo PROUD, jsem si na zkoušku zakoupil a chutná mi....spokojenost
Jiří Kokaisl
3. března 2024 • 16:51
To je prča - Original Pilsener má teď 4,4%, Radegast ryze hořká 5,1% (a mohl bych pokračovat) oba ležáky a tzv. "dvanáctky" ... plzeň o 50% dražší než radek ...
Co to bude, až to bude? Nějaké projímadlo? Takto si budování tradic asi žádný český pivař nepředstavuje. Vzhůru k rádlerům? Jen se podívejme co vydává za pivo Birell.
reproman
3. března 2024 • 17:16
@Jiří Kokaisl Original Plzeň není dvanáctka a nikdy tak nebyla deklarovaná. Obsahem mladiny odpovídá jedenáctce. Kolem 4,5% alkoholu měla kam moje paměť sahá. A obsah alkoholu o stupňovitosti nevypovídá téměř nic.
Daniel Schauz
3. března 2024 • 21:21
@Jiří Kokaisl Plzeň jako dvanáctku mají jen v několika špatných hospodách, ostatní mají prostě Plzeň.
pinkkk
3. března 2024 • 14:23
3.9%, to se mi zdá výborné. Nicméně soudím, že když to bude propagováno pro mladé, tak bude i nějaký uzávěr lahve stylový, moderní od nejpřednějšího výtvarníka atd. Možná mohl ten pivovarník sdělit i cenu za tu třetinku v obchodě.